Nieuwe editie Bakkersvak Journaal online

voor bericht Bakkersvakjournaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2019. De nieuwe editie staat nu online. In deze editie: een vooruitblik op de komende editie van Bakkersvak. Alles over duurzame chocolade van Callebaut, de terugkeer van ijs op bakkersvak, Royal Steensma, nieuwkomers op de beurs, een impressievideo van Bakkersvak 2018 en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt.

Over een paar maanden, namelijk op 10, 11 en 12 maart is het zo ver: Bakkersvak 2019. De beurs wordt voor het tweede jaar in Evenementenhal Gorinchem gehouden, maar voor het eerst met een duur van drie dagen. “De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als de gewenste, ideale dag om Bakkersvak te bezoeken”, vertelt eventmanager Corine Visser. Dit jaar staat de beurs in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders.

Segment IJs

Het segment IJs krijgt opnieuw een plek op de beurs. De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd. Ook zijn er een aantal nieuwkomers te vinden op de komende editie van Bakkersvak. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ en ook de IJsroute keert terug.

Nieuwe soort chocolade

Callebaut is ook te vinden op de beurs. Het bedrijf introduceerde dit jaar een nieuwe chocoladesoort: Ruby RB1 Chocolade. Deze chocolade heeft bijzondere smaak- en kleureigenschappen die nog niet eerder vertoond waren. De kleur van deze nieuwe soort chocolade is namelijk roze en heeft een intens fruitige smaak.

Royal Steensma

Royal Steensma is komende editie aanwezig met de meesters Hidde de Brabander, Daan Hesseling en Hiljo Hillebrand. Zij vertonen op de stand van Royal Steensma hun kunsten en laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer over Bakkersvak in deze editie van het Bakkersvak Journaal. 

Lees ook
Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt...

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...