Nieuwe editie Bakkersvak Journaal online

voor bericht Bakkersvakjournaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2019. De nieuwe editie staat nu online. In deze editie: een vooruitblik op de komende editie van Bakkersvak. Alles over duurzame chocolade van Callebaut, de terugkeer van ijs op bakkersvak, Royal Steensma, nieuwkomers op de beurs, een impressievideo van Bakkersvak 2018 en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt.

Over een paar maanden, namelijk op 10, 11 en 12 maart is het zo ver: Bakkersvak 2019. De beurs wordt voor het tweede jaar in Evenementenhal Gorinchem gehouden, maar voor het eerst met een duur van drie dagen. “De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als de gewenste, ideale dag om Bakkersvak te bezoeken”, vertelt eventmanager Corine Visser. Dit jaar staat de beurs in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders.

Segment IJs

Het segment IJs krijgt opnieuw een plek op de beurs. De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd. Ook zijn er een aantal nieuwkomers te vinden op de komende editie van Bakkersvak. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ en ook de IJsroute keert terug.

Nieuwe soort chocolade

Callebaut is ook te vinden op de beurs. Het bedrijf introduceerde dit jaar een nieuwe chocoladesoort: Ruby RB1 Chocolade. Deze chocolade heeft bijzondere smaak- en kleureigenschappen die nog niet eerder vertoond waren. De kleur van deze nieuwe soort chocolade is namelijk roze en heeft een intens fruitige smaak.

Royal Steensma

Royal Steensma is komende editie aanwezig met de meesters Hidde de Brabander, Daan Hesseling en Hiljo Hillebrand. Zij vertonen op de stand van Royal Steensma hun kunsten en laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer over Bakkersvak in deze editie van het Bakkersvak Journaal. 

Lees ook
Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...