Nieuw tankenpark voor Smilde Foods

Smilde Nieuwbouw

Smilde Foods opende 1 juli het nieuwe tankenpark in Heerenveen. Smilde Foods wil de komende vijf jaar de bestaande margarinefabriek volledig vernieuwen. Het nieuwe tankenpark is hiervan een eerste fase. In 2022 moet de nieuwe moderne fabriek gereed zijn.

Verduurzaming

In het productieproces van Smilde Foods speelt verdere verduurzaming een steeds belangrijker rol. Consumenten willen meer variatie en producten met duurzame grondstoffen. Dit speelt niet alleen voor de margarine, maar voor alle producten. Met het nieuwe tankenpark kan Smilde Foods meerdere duurzame grondstoffen opslaan en toepassen in het productieproces van de margarinefabriek. In de tanken worden onder meer natuurlijke oliën zoals duurzame palmolie opgeslagen. Palmolie dient als grondstof voor een gevarieerd assortiment margarines en vetten.

Margarinefabriek

De margarinefabriek van Smilde Foods produceert speciale margarines voor bakkerijen, en oliën en vetten voor met name de horeca. Daarnaast worden er consumentenproducten gemaakt zoals light-, bio- en halal margarines. Een groot deel van de productie is bestemd voor export. West-Afrika is daarbij een belangrijk afzetgebied.

Schuifpuzzel

Smilde Foods gaat de margarinefabriek in fases herbouwen. Door de nu gerealiseerde nieuwbouw is er ruimte vrij in het bestaande pand. In deze vrije ruimte bouwt Smilde Foods een nieuw deel van de margarinefabriek. Vervolgens kan een bestaand deel van de fabriek weer vrij worden gemaakt voor vernieuwing. Het hele bouwproces is een schuifpuzzel die bestaat uit een ruimte vrij maken, nieuw bouwen en doorschuiven.

Tijdens het bouwproces gaat de productie gewoon door. De geheel nieuwe moderne fabriek voor nieuwe innovatieve producten moet in 2022 klaar zijn.

Smilde Foods

Smilde Foods produceert een breed assortiment margarines, oliën, vetten, salades, sauzen, quiches en maaltijdcomponenten. De afzetmarkt is met name in Europa en Afrika. Smilde Foods biedt klantgerichte oplossingen door voortdurend in te spelen op consumententrends. Dat doet het bedrijf met professionele merken zoals Fano, Romi, Bebo en met private labels.

Smilde Foods levert aan de voedingsmiddelenindustrie, industriële bakkerijen en foodservice en retail. Het bedrijf heeft productievestigingen in Heerenveen en Oosterwolde en een verkoopvestiging in Engeland. Er werken ruim 300 medewerkers.

Lees ook
Vijf jaar Smart Food Alliance

Vijf jaar Smart Food Alliance

Al vijf jaar zet de Smart Food Alliance zich in voor het ontwikkelen van duurzame, gezonde en eerlijke voedselketens door betere samenwerking en meer innovatie. Dit jubileum werd gevierd in aanwezigheid van Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Bakkerijmuseum Medemblik genomineerd voor zonnepanelenactie Rabobank

Bakkerijmuseum Medemblik genomineerd voor zonnepanelenactie Rabobank

Het Bakkerijmuseum in Medemblik is genomineerd voor een duurzaamheidsactie van Rabobank waarbij de bank investeert in zonnepanelen op maatschappelijke gebouwen. Het Bakkerijmuseum roept iedereen daarom om te stemmen voor de actie.