Nieuw programma: De 5 smaken van Joël

joel-zout

In de '5 smaken van Joël' neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in zijn onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met eten, proeven en smaak te maken heeft. Maar wat zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami precies? Waarom bestaan die smaken? Waarom proeven we ze? Waarom zijn we altijd op zoek naar zoetigheid, waarom zijn we toch bitter gaan eten en waarom was zout vroeger zo schaars?

Joël neemt de kijker mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld, waar iets unieks te leren valt over de smaak van die aflevering. In elke aflevering staat één basissmaak centraal. In de zesde aflevering neemt Joël vast een voorproefje op de smaken van de toekomst. Wat wordt de zesde smaak?

Lees ook
Het smeltgedrag van ijs

Het smeltgedrag van ijs

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens de warme zomers die we steeds vaker lijken te krijgen. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

Een ‘goed zuur’ begin van 2020

Een ‘goed zuur’ begin van 2020

Een uitverkochte nieuwjaarsbijeenkomst die ondanks een hoge zuurtegraad op een gezellige en vermakelijke manier 2020 inluidde voor de bakkersbranche. ZUUR!, georganiseerd door Bakery Nexus, bracht jong en oud bij elkaar.

Thema Zuur bij Nieuwjaarsbijeenkomst Bakery NExus

Thema Zuur bij Nieuwjaarsbijeenkomst Bakery NExus

ZUUR! Nadat zout uit steeds meer producten is verbannen en in 2019 suiker aan de beurt was, legt Bakery Nexus in 2020 het accent op de volgende smaaksensatie: ZUUR. Dit is dan ook het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst op 27 januari.   Ivo van Dijkhuizen verzorgt de presentatie van de nieuwjaarsbijeenkomst. Het programma heeft een 'zure rode...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...