Waarom ik Meester wilde worden
“Ik had veel verschillende beweegredenen om Meester te willen worden, maar twee redenen staken er voor mij bovenuit. In de eerste plaats wilde ik heel graag eens iets presteren in het bijzijn van mijn familie en vrienden. Ik had al veel internationale wedstrijdervaring opgedaan als lid van het BoulangerieTeam en ben onder andere tweede van de wereld geworden in Frankrijk, maar daar was zelden iemand bij. Ik wilde nu heel graag mijn naasten betrekken bij zo’n proces, om hen te laten zien wat ik kan en hen trots te maken op wat ik doe. Daarnaast vond ik het heel belangrijk om als eerste medewerker van een bakkerij de Meestertitel te behalen. Ik kwam van de mavo en was destijds gewoon in dienst bij Bakkerij Van Bentum. En ook dán kun je dus Meester worden. Je hoeft geen baktechnisch adviseur, ondernemer of BN’er te zijn. Iedereen kan Meester worden. Als je er maar vol voor gaat.”
MEESTEREXAMEN | De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn alleen weggelegd voor de allerbesten, die de Meesterproef met succes hebben afgelegd. Nieuwe Meesterexamens staan gepland voor het voorjaar van 2025. Wat bewoog de huidige Meesters om de strijd om deze titels aan te gaan? Dit keer het antwoord van Meester Boulanger Daan Hesseling.