Meer om te delen

SAB home@2x_WEB

SAB-home@2x_WEB-110x300 Stichting Ambachtelijke Bakkerij is 2019 voortvarend begonnen

Het nieuwe jaar is voor de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en haar deelnemers goed begonnen! Er staat een nieuwe website online, de app Embrosa wordt verder uitgebreid en er is een feestelijk evenement voor ondernemers en hun medewerkers in de maak. Alle pijlen zijn gericht op promotie van de ambachtelijke bakkerij.

De website van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) heeft in de afgelopen periode een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Achter de schermen is hard gewerkt aan een nieuwe ‘look & feel’, die er onder andere voor gaat zorgen dat de aangeboden content nóg beter te delen is. De SAB spant zich immers in om de ambachtelijke bakker te ondersteunen op het gebied van promotie en marketing. Daarom bieden wij op www.ambachtelijkebakkerij.nu online allerhande nieuwsberichten, achtergrondartikelen en tips aan, die jij als bakker heel eenvoudig met je klanten kunt delen. De content wordt voortdurend aangevuld, zodat er iedere week wel iets nieuws te vinden is. Ook komt er steeds meer informatie met handige tips en nuttige aandachtspunten voor medewerkers online. Vul op de vernieuwde website dus vooral ook de contactgegevens van je betrokken medewerkers in, zodat ook zij goed geïnformeerd blijven.

Embrosa

Een van de speerpunten van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is het aanbieden van kant-en-klare content, die je als ambachtelijke bakker in hapklare brokken aan de consument kunt doorspelen. Bijvoorbeeld via social media, de eigen website of het scherm in de winkel. Alle artikelen uit het magazine Bakwerk zijn online terug te vinden en te delen. Maar op de nieuwe website staan nog veel meer interessante weetjes, leuke feitjes en actuele achtergrondinformatie bij bijvoorbeeld trendy ingrediënten of producten.

Lukt het je maar niet of nauwelijks om je iedere dag opnieuw bezig te houden met relevante communicatie richting je klanten? Maak dan gebruik van de app Embrosa. Door de samenwerking met de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is het mogelijk in deze app een complete maandplanning klaar te zetten. Je gaat er één keer goed voor zitten, vinkt aan wat je interessant vindt om te delen, voegt persoonlijke foto’s toe en de rest gaat de komende vier weken vanzelf! Uiteraard kunnen wij ook een maandplanning voor je samenstellen. Zo blijf je op social media voortdurend onder de aandacht van je klanten. Ook de app Embrosa wordt in de komende periode verder uitgebreid, mede op basis van bevindingen van onze deelnemers die de app een aantal weken hebben uitgeprobeerd. Op regelmatige basis en goed inhoudelijk niveau communiceren met je klant was echt nog nooit zo makkelijk.

Gebiedsanalyse

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij zet zich niet alleen online in voor haar deelnemers. Coördinator van de stichting Sandra Pluim bezoekt regelmatig bakkers door het hele land, om te horen waarmee ze kan helpen en wat het ambacht bezig houdt. Een van de aandachtspunten tijdens zo’n bezoek is bijvoorbeeld de gebiedsanalyse. De SAB kan je helpen je directe omgeving in kaart te brengen, om te zien wie je potentiële klanten zijn en hoe je hen het beste kunt bereiken. Wordt het een flyer in de bus of een actie op social media? Wonen er vooral tweeverdieners of juist voornamelijk senioren om je heen? Zijn het gezondheidsfreaks of gaan ze voor gemak? Al die informatie zorgt ervoor dat je gericht kunt communiceren, zowel qua vorm als qua inhoud. Dit vergroot de kans op meer bereik en dus meer omzet aanzienlijk.

Ook biedt de SAB een websitecheck aan. De check geeft duidelijk aan hoe effectief je eigen website en eventueel je webshop zijn. Ook worden daarbij mogelijke verbeterpunten aangedragen. Onderschat het belang van een goede website niet: het is je online visitekaartje, dat vaker wordt bekeken dan je denkt. Die wil je er toch net zo aantrekkelijk laten uitzien als de producten uit je oven?

Laat van je horen!

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij staat op scherp voor heel 2019! We ontmoeten je graag, willen van je horen waarmee je worstelt en waaraan je behoefte hebt en ondersteunen je waar we kunnen met online en offline materialen en instrumenten. Neem de moeite om de vernieuwde website eens goed te bekijken. We zijn er namelijk… voor jou!

Kijk snel op onze geheel vernieuwde website www.ambachtelijkebakkerij.nu om te zien welke tips of verhalen jij wilt delen met je klant!

Ook een keer bezoek krijgen van Stichting Ambachtelijke Bakkerij om je ideeën te delen of meer te weten te komen over alles wat de stichting ook voor jou persoonlijk heeft te bieden? Neem dan contact met ons op. Stichting Ambachtelijke Bakkerij is te bereiken op tel. 088–6669333 en via mail op info@ambachtelijkebakkerij.nu. Volg ons ook op Instagram en Facebook onder ‘bakkerijambacht’.

 

Bezoek ons op Bakkersvak!

Heb jij tips, ideeën of vragen voor Stichting Ambachtelijke Bakkerij? Deel ze met ons! Wij horen graag waaraan je behoefte hebt en welke initiatieven wij verder kunnen ontwikkelen. Wil je meer weten over de huidige ontwikkelingen? Bezoek ons dan ook op Bakkersvak op 10, 11 en 12 maart in Gorinchem (standnummer C116) en laat je voorlichten over onze aanpak.

Lees ook
Relaties opbouwen via social media

Relaties opbouwen via social media

Social selling gaat over het online opbouwen van relaties, waarin jij zelf de hoofdrol speelt. Niet je logo, je product of je functie, maar jij. Dus: wie ben je en wat is jouw verhaal?

Potentiële klanten vinden met  gebiedsanalyse

Potentiële klanten vinden met gebiedsanalyse

Je hebt een vast assortiment en je doet waarin je al jarenlang goed bent. Toch blijkt ineens de omzet terug te lopen. Wat nu? De Stichting Ambachtelijke Bakkerij biedt ambachtelijke bakkers de helpende hand door een gebiedsanalyse aan te bieden. Met de uitkomsten hiervan kun je (nog) beter inspelen op de behoeften van potentiële klanten in jouw regio.

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Bakkersvak 2019: drie dagen vol met kennis tijdens de verschillende presentaties, mensen ontmoeten en inspiratie opdoen met producten en productinnovaties. Het grote ijsplein doet vermoeden dat veel bakkers overwegen om hun assortiment uit te breiden naar ijs.

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient de selecte...

Brood bakker Utrecht

Brood bakker Utrecht

In deze zelfstandige functie produceer je in teamverband de mooiste broodproducten. Door de verschillende afzetkanalen wordt er gedurende hele dag door gewerkt.

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

De werkzaamheden bestaan uit het produceren van zowel brood- als banketproducten.