Medewerkers 2.0 voor industrie en ambacht

Bakery Sweets Center_BIB 7-2020_foto Koos Groenwold 1

Van links naar rechts: Jan Douwe Gerbranda (algemeen directeur Bakkerij Van der Kloet), Arie Peerbolte (HR/QA-manager Van der Meulen Bakkerijen), Wijnand Verschuur (accountmanager MBO Life Sciences bij het Friesland College en het Nordwin College) en Hilco Wagenaar (projectcoördinator Bakery Sweets Center) (foto: Koos Groenewold).  Een g...
Dossiers
Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Energie: uitdaging voor bakkers

Energie: uitdaging voor bakkers

Bakkers zijn grootverbruikers van energie. De stijgende energieprijzen betekenen daarom een forse kostenverhoging. De NBOV zet alle mogelijkheden in om die kosten voor de ambachtelijke bakker beheersbaar te houden. Daarnaast moeten bakkers fors investeren vanwege de energietransitie. Energie lijkt daardoor voor ondernemers een van de belangrijkste problemen...