Marike van Beurden 2e op WCM

PARIJS - Marike van Beurden is tweede geworden op de World Chocolate Masters in Parijs. Een uitstekende prestatie gezien de pech die de chocolatier had tijdens haar voorbereiding. Zo brak ze haar enkel en blesseerde ze zich flink aan haar linker wijsvinger. Dan toch het podium halen, is indrukwekkend. Van Beurden scoorde het hoogst op de onderdelen dessert en taart. De wedstrijd waaraan 19 chocolatiers over de hele wereld meededen, vond plaats op 29 en 30 oktober tijdens de Salon du Chocolat in Parijs. De Italiaanse chocolatier Davide Comaschi won de titel World Chocolate Master. De Australiër Deniz Karaca gaat naar huis met brons.

Social media

Mexico wint de social media award tijdens de World Chocolate Masters voor het showstuk. Meer dan 22.000 internetstemmen maakten dat waar. In totaal brachten meer dan 150.000 mensen online hun stem uit.

Nederland telt mee

Nederland telt momenteel serieus mee op het hoogste niveau van chocoladebereiding. Zo won Frank Haasnoot de titel in 2011. Marike van Beurden maakte dit jaar diepe indruk met haar werk en kreeg daarbij de complimenten van jurylid Sergio Hermans van 3-sterren restaurant Oud Sluis. Hij beoordeelde het dessert van Van Beurden 'blind' als de allerbeste. Nieuw, jong Nederlands chocoladetalent staat te trappelen om zich ook te meten met de wereldtop, zo bleek in Parijs. Dat belooft wat voor de volgende editie van de World Chocolate Masters. Die vindt plaats in 2015.

Lees het verslag van de wedstrijd in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 10. Deze valt 29 november op de mat.