Maleisisch patisserieteam wint Asian Pastry Cup

Bakkers in bedrijf_Team Malaysia

De Maleisische topchef Otto Tay won samen met zijn teamgenoten de Asian Pastry Cup 2018. Dobla, de Nederlandse producent van chocoladedecoraties, sponsorde dit team. Met de eerste plaats kwalificeerden ze zich voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 in Lyon. The Asian Pastry Cup 2018 vond plaats tijdens de internationale voedsel- en horecavakbeurs Food&HotelAsia in Singapore.

Alle team kregen de opdracht om binnen acht uur een showstuk van chocolade en suiker te maken, alsmede achttien desserts en twee chocoladepatisserieën. De vakjury bepaalde uiteindelijk dat de spectaculaire creaties van het Maleisische team het beste waren. Eric Kakebeen, President van Dobla Asia: "De creatieve geest van chef Otto is altijd al prominent zichtbaar in de productontwikkeling van alle decoraties van Dobla Azië. Zijn kracht is met het winnen van de Cup wederom bewezen en we zijn enorm trots op hem en zijn team. Onze klanten in Azië zullen nog meer dan voorheen uitkijken naar toekomstige workshops en demo’s van onze award winning top chef."

Bakkers-in-bedrijf_Showstuk-team-Maleisie-300x221 Dobla heeft er alle vertrouwen in dat hun Maleisische Team goed presteren tijdens de Coupe du Monde in Lyon. Deze internationale grande finale vindt plaats in januari 2019 in Lyon. Dan strijden tijdens ‘s wereld grootste voedsel- en horecaevenement 23 teams bestaande uit de meest veelbelovende banketbakkers uit vier continenten om de titel world pastry champion. Naast het Maleisische team sponsorde Dobla ook het Chinese team. Zij belandden op de vierde plaats en kwalificeerden zich ook voor de Coupe du Monde.

Het familiebedrijf Dobla groeide sinds de oprichting in 1950 uit tot een mondiale speler op de markt voor chocoladedecoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ongeveer 450 medewerkers, levert aan klanten in meer dan 100 landen, heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar, en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong.

Lees ook
Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend.

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...