Magisch

Bakery nexus Lex Brakenhoff

31-column-Bakery-nexus-Lex-Brakenhoff-300x200 De zomer loopt ten einde en hoewel ik dol ben op het zomerse zonnetje ben ik nog doller op het najaar. De heerlijke producten, de sfeer in de winkel, het keiharde werken van ons team en - laten we eerlijk wezen - de hoge omzet maken het voor mij de periode in het jaar waar ik altijd halsreikend naar uitkijk.

De afgelopen maanden waren pittig want we moesten op zoek naar een nieuwe banketbakker. Nu zijn die er wel, maar de écht goede, gepassioneerde exemplaren lopen niet in groten getale rond. Daarbij moeten ze ook nog eens beschikbaar zijn.

Na lang zoeken en meerdere teleurstellingen kan ik met trots zeggen dat we inmiddels een topper hebben gevonden. Ik kan haast niet wachten tot ze begint. Als jonge, enthousiaste mensen samenkomen, ontstaat er namelijk altijd iets magisch. En dat is nu precies mijn drijfveer, om zelfs in de drukke tijd die komen gaat tijd vrij te blijven maken om nieuwe mensen op te leiden voor ons vak. Om als team van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te verrassen. Want zonder nieuwe aanwas is er over een aantal jaar geen branche meer. En laat die branche nou veel te mooi zijn om te laten verdwijnen. Zeker in het najaar!

Hoe gaat u het najaar in met uw team? En hoe gaat u de klant een magische ervaring bezorgen?

Lex Brakenhoff

Ambachtelijke bakker in Assendelft

Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Denk mee over personeelstekort in de bakkerij

Denk mee over personeelstekort in de bakkerij

Je zaak moeten sluiten omdat je geopereerd moet worden en geen vervanger kunt vinden. Verkoopmedewerkers scholen in decoratietechnieken omdat je nog maar één bakker hebt en die heeft het al veel te druk. Langdurig zieken die je niet kunt vervangen. Personeelstekort in de bakkerij speelt al een poos, maar de laatste tijd lijkt het steeds nijpender te...

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...