Liefde en Passie

nexus

nexus-300x200 Zondagmorgen is bij ons thuis altijd ‘quality time’. Dan ontbijten we lekker uitgebreid met een vers broodje en versgeperste jus d’orange. Het wordt steeds lastiger mijn vriendin te overtuigen dat daar een ambachtelijk gebakken broodje van de warme bakker bij hoort. Want op zondagmorgen is dat ‘verse broodje’ toch alweer anderhalve dag oud. Terwijl je bij de supermarkt iedere zondagmorgen versgebakken broodjes kunt halen.

De industrie is in rap tempo bezig om de kwaliteit van haar producten naar een hoger niveau te tillen. Broden met spelt of desem zijn in de gemiddelde supermarkt al net zo breed verkrijgbaar. De warme bakker zal dus meer moeten toevoegen aan zijn producten. Op alleen de kwaliteit wordt het steeds lastiger te concurreren. Zeker waar het gaat om de verhouding prijs/kwaliteit. Maar wat kun je aan je brood toevoegen?

Het gaat allemaal om onderscheid en echte aandacht voor het product en voor mij als klant. En de supermarkten kunnen wel adverteren dat hun brood is gemaakt met liefde en passie, maar dat wil nog niet zeggen dat deze ingrediënten door de broodfabriek ook daadwerkelijk aan het product zijn toegevoegd. Mijn bakker doet dat wel. Voor dag en dauw staat hij het lekkerste brood te maken. Met plezier, dat kun je zien. Hij maakt van mijn bezoek aan zijn winkel iedere week weer een feestje en laat zien dat hij de ingrediënten liefde en passie als vanzelfsprekend toevoegt aan zijn producten.

Sinds kort biedt mijn bakker voorgebakken broodjes. Afgelopen zaterdag kocht ik een zakje voorgebakken pistolets. De verkoopster wist me haarfijn te vertellen hoe ik het beste resultaat uit onze eigen oven kon toveren en ik kreeg het afbakadvies mee op een briefje. Zondagmorgen rook ons huis heerlijk naar versgebakken brood. Niet van de supermarkt, maar van onze eigen bakker. Want brood dat met échte liefde en passie is gebakken, dat smaakt uiteindelijk toch het allerlekkerst!

Lees ook
Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

De ambachtelijke bakkers van Nederland komen zaterdag 25 januari met een gezamenlijke actie: Happy Saturday. Klanten die de warme bakker bezoeken worden op een vrolijke manier bedankt voor hun komst.

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Het gebruik van social media is belangrijk. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Door middel van foto’s, berichten en filmpjes toon je op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram regelmatig wat je doet en waarom je dat doet. Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips.

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...

Broodbakker omgeving Barneveld

Broodbakker omgeving Barneveld

Wat ga je doen?In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot...