Liefde en Passie

nexus

nexus-300x200 Zondagmorgen is bij ons thuis altijd ‘quality time’. Dan ontbijten we lekker uitgebreid met een vers broodje en versgeperste jus d’orange. Het wordt steeds lastiger mijn vriendin te overtuigen dat daar een ambachtelijk gebakken broodje van de warme bakker bij hoort. Want op zondagmorgen is dat ‘verse broodje’ toch alweer anderhalve dag oud. Terwijl je bij de supermarkt iedere zondagmorgen versgebakken broodjes kunt halen.

De industrie is in rap tempo bezig om de kwaliteit van haar producten naar een hoger niveau te tillen. Broden met spelt of desem zijn in de gemiddelde supermarkt al net zo breed verkrijgbaar. De warme bakker zal dus meer moeten toevoegen aan zijn producten. Op alleen de kwaliteit wordt het steeds lastiger te concurreren. Zeker waar het gaat om de verhouding prijs/kwaliteit. Maar wat kun je aan je brood toevoegen?

Het gaat allemaal om onderscheid en echte aandacht voor het product en voor mij als klant. En de supermarkten kunnen wel adverteren dat hun brood is gemaakt met liefde en passie, maar dat wil nog niet zeggen dat deze ingrediënten door de broodfabriek ook daadwerkelijk aan het product zijn toegevoegd. Mijn bakker doet dat wel. Voor dag en dauw staat hij het lekkerste brood te maken. Met plezier, dat kun je zien. Hij maakt van mijn bezoek aan zijn winkel iedere week weer een feestje en laat zien dat hij de ingrediënten liefde en passie als vanzelfsprekend toevoegt aan zijn producten.

Sinds kort biedt mijn bakker voorgebakken broodjes. Afgelopen zaterdag kocht ik een zakje voorgebakken pistolets. De verkoopster wist me haarfijn te vertellen hoe ik het beste resultaat uit onze eigen oven kon toveren en ik kreeg het afbakadvies mee op een briefje. Zondagmorgen rook ons huis heerlijk naar versgebakken brood. Niet van de supermarkt, maar van onze eigen bakker. Want brood dat met échte liefde en passie is gebakken, dat smaakt uiteindelijk toch het allerlekkerst!

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...