Let's go!

WEB_donuts1

Op het gebied van snacks en ‘on-the-go’ consumptie kan de bakkerij momenteel aansluiting vinden bij een jongere generatie klanten. Deze consument zoekt snelle en smakelijke voeding, die bij voorkeur gemakkelijk kan worden meegenomen voor onderweg.

Snackification

Consumenten zijn in toenemende mate op zoek naar tussendoortjes die ze snel en gemakkelijk kunnen meenemen. Alles draait om het besparen van tijd: een factor die steeds schaarser wordt in onze moderne samenleving. De snack tussendoor maakt hierdoor steeds vaker deel uit van het dagelijkse eetpatroon. In plaats van drie traditionele maaltijden snacken we meermalen per dag. Deze trend wordt wereldwijd ook wel ‘snackification’ genoemd. Overigens is een snack zeker niet per se een ongezond tussendoortje. Met een ‘snack’ wordt tegenwoordig vooral een functioneel en voedzaam tussendoortje bedoeld, dat snel te consumeren is en gemakkelijk voor onderweg kan worden meegenomen.

WEB_Kingsmill-geroosterde-boterhammen2-300x185 Geroosterde boterhammen

In Engeland introduceert Kingsmill geroosterde boterhammen met een smaakje, per vier stuks verpakt in een zakje. Een uitstekend alternatief voor een ontbijt, dat gemakkelijk is mee te nemen. Het product sluit helemaal aan bij de ‘to go’-trend, die juist een grote groei doormaakt in ontbijtproducten. De toast, in de smaken kaneel & rozijn, havermout, honing en rode bessen of gemengde bessen hoeft alleen nog maar licht te worden geroosterd en van een lik boter te worden voorzien.

WEB_Crotilla-300x225 Goede snack

Een goede snack is geschikt voor één persoon, per stuk verpakt en gemakkelijk mee te nemen, bij voorkeur zonder te breken of te kruimelen. Hybride vormen die twee traditionele producten met elkaar verbinden, zoals de cronut of de crotilla, trekken de aandacht van jongere consumenten. De ‘crotilla’ is een combinatie van een croissant en een tortilla, bedacht door het Amerikaanse Walmart. Het idee erachter is dat het een product is dat zowel warm als koud kan worden gegeten op uiteenlopende momenten. Cake en koek zijn populair in de ‘snackhoek’. Brood maakt hier vooral kans wanneer het een zoete smaak krijgt. Denk bijvoorbeeld aan varianten van briochedeeg.

WEB_donuts1-300x183 Donuts

Donuts zijn al jarenlang een succes wanneer het om een tussendoortje gaat. De snack is in ieder geval voedzaam! Nieuw is de trend om de donut langwerpig te maken in plaats van rond. Eerder al onderging de muffin deze metamorfose. Het idee hierachter is vooral dat een snack in de vorm van een reep gemakkelijker mee te nemen is.

WEB_drinkyoghurt-300x200 Ontbijtrepen en drinkontbijtjes

Vooral op ontbijtgebied liggen er binnen het ‘to go’ assortiment veel kansen, zeker voor de ambachtelijke bakker. De scheidslijn tussen ontbijt en snacken vervaagt. Maar door de opkomst van ontbijtrepen en drinkontbijtjes dreigt de bakker hier een slag te missen. In Amerika heeft 20% van ondervraagde consumenten aangegeven ontbijtopties belangrijk te vinden in de bakkerij. Dit percentage steeg onder 18-24 jarigen zelfs naar 34%. In Engeland noemt 44% van de consumenten van de bakker een gezonde ontbijtcake van de bakker een zeer aantrekkelijke optie.

WEB_Ticklebelly-dessert-cake1-300x235 Ticklebelly Dessert

Het Amerikaanse Ticklebelly Dessert heeft een grappige, vernieuwende vorm voor hun cake bedacht. Ze hebben de cakes voorzien van een stokje, zodat het een ijsco lijkt. Dit maakt het product gemakkelijk en met schone handen te eten. Hierdoor is het ideaal voor de consument die onderweg is.

Lees ook
Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Verschillende media meldden vorige week dat het kabinet vanaf volgend jaar het wettelijk minimumloon wil verhogen. Brancheorganisaties in de detailhandel en winkelambachten, waaronder, NBOV, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) vrezen dat dit tot grote problemen gaat leiden en pleiten voor een...