De Lekkerste Wedstrijden op de Horecava

Lekkerste Wafel

Sinds 1984 vinden ieder jaar de Lekkerste Wedstrijden plaats tijdens de Horecava. Dit jaar werd onder andere gestreden om de Lekkerste Wafel en het Lekkerste broodje. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers.

Voor de vakwedstrijden moeten de deelnemers live op het podium binnen een vastgestelde tijd (6-8 minuten) vijf identieke producten maken. Een vakjury beoordeelt deze op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Het belangrijkste is het unieke en spraakmakende karakter van het product.

De Lekkerste Wafel

Aan de strijd om de Lekkerste Wafel deden vijf Belgen en vijf Nederlanders mee. De Nederlandse Thomas Rijsbergen won deze wedstrijd met zijn 'Kokoswafel'. De jury koos van de kokoswafel vanwege de hanteerbaarheid en de 'enorme smaakexplosie'. Jeroen Mulder werd tweede met zijn wafel 'Toffe Peer'. De derde plaats ging naar Pieter van Dierendonck met 'De Zoete Zonde'.

Het Lekkerste Broodje Horeca

Het Lekkerste Broodje Horeca komt ook van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem. Berry Wagenaar won deze strijd met het broodje 'Oh Deer'. De vakjury prees dit vanwege de unieke combinatie van originaliteit, gezondheid, uitstraling en een verbluffende smaaksensatie. De tweede plaats was voor Jean Pierre Karssen met zijn 'Ciabatta MED Pastrami'. Sarah van de Laarse bezette de derde plaats met 'Flavour Bomb'.

Lekkerste-broodje-catering-300x225 Roland Biermans wint het Lekkerste Broodje Catering - Foto: Horecava

Het Lekkerste Broodje Catering

Roland Biermans van Vitam Catering uit Schijndel won het Lekkerste Broodje Catering  van Nederland. Zijn Vitamneesje werd door de jury geprezen vanwege het bijzondere karakter, het gebruik van duurzame ingrediënten en de uitmuntende smaak. Sven Bergström van Koken & Smullen werd tweede. En de derde plaats ging naar Daniëlle Touwslager van HMSHost Schiphol.

Het Lekkerste Broodje on the Move

Op Schiphol vind je ook het Lekkerste broodje on the Move. Karim Hamouchi won deze prijs met zijn 'Tasty Marrakech'. De jury koos voor dit broodje vanwege het handzame karakter, het gebruiksgemak en de smaak.  Astrid Roos werd tweede met 'Rotterdam on the Move'. En de derde plaats was voor Dilman Taha met 'Street Favorit'.

Het Lekkerste Broodje Anders

Tom Duijndam van Firma van Buiten uit Delft maakte Het Lekkerste Broodje Anders. Zijn 'Billy's Burger' werd geprezen vanwege de de heerlijke smaak en het enthousiasme waarmee het werd gemaakt. De tweede plaats ging naar Said Belhamadi met 'Magisch Marrakech'. Cindy van Tienen kreeg de derde plaats voor haar 'Boerenbol'.

Het Lekkerste broodje Anders is bedoeld voor horecapersoneel, met een beperking tot de arbeidsmarkt. De makers mochten tijdens de wedstrijden op het grote Horecava-podium waar nodig worden bijgestaan door een begeleider.

Lees ook
Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...