Land Rover Defender pralines

21 april 2017

In een Land Rover kun je niet alleen rijden, je kunt de auto nu ook eten. De Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega's Dominique Persoone, David Martin en Gert De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover Defender – van chocolade.

Dominique Persoone

Land Rover ging voor deze lekkernij de samenwerking aan met Dominique Persoone, chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line. Hij is wereldberoemd in de chocoladewereld. Behalve 'gewone' chocoladecreaties verzon hij ook chocoladelippenstift, chocoladeverf en – speciaal voor het verjaardagsfeest van Rolling Stones-leden Ron Wood en Charlie Watts – een chocoladesnuifmachine: de chocolate shooter.

Land Rover Defender pralines: de smaken

Elke chef-kok maakte een vulling die hun persoonlijkheid typeert. Sergio Herman, onder meer bekend van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, koos voor een verrassende combinatie van het frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer, eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, voegde zijn eigen gin toe aan de praline. De Belgische chef-kok David Martin verwerkte Miso in zijn praline, die bestrooid is met Okinawa-zout. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline die bestaat uit melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime. Chef-kok Gert De Mangeleer koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee.

De Defenders van chocolade zijn exclusief te koop in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.

Altijd op de hoogte blijven?