Kleur bekennen

Bakkers-in-bedrijf_jannes_schuiling-210x300 In mijn werk maak ik gebruik van de drijfverenanalyse van Profile Dynamics. Deze zijn gebaseerd op het werk van de Amerikaanse docent psychologie, dr. Clare W. Graves. Door de analyse help ik ondernemers en managers inzicht te krijgen in hun eigen drijfveren, die van hun medewerkers, hun teams en bedrijven.

De zeven waardenstelsels worden uitgedrukt in zeven kleuren. De kleuren die uit de test rollen, bepalen uiteindelijk iemands profiel. Hoe is die persoon? Hoe doet diegene zijn werk? Met wie willen ze wel en met wie willen ze liever niet samenwerken? Hoe communiceren ze met anderen en welke leiderschapsstijl hanteren/ontwikkelen zij? Hieronder een korte samenvatting van de zeven drijfveren. Wat zegt een bepaalde kleur over de persoon?

web-300x225

Optimale team

De profielen die uit de analyse naar boven komen, geven organisaties inzicht en Schuiling Consult de handvatten om het optimale team samen te kunnen stellen. Voor een ambtelijke afdeling ‘Ruimtelijke ordening’ bestaat het optimale team uit andere profielen, dan een inkoopafdeling op de beursvloer. Op ‘Ruimtelijke ordening’ werken ambtenaren grondig en secuur volgens wet- en regelgeving. Veel blauwe profielen in het team is niet alleen gewenst, maar ook noodzakelijk.

Op de beursvloer is grondigheid niet een eerste vereiste. Hier vechten besliskracht en snelheid om voorrang. Een team met veel rood en oranje is essentieel. Op voorhand kunnen we globaal – en dus zonder rugnummers – een optimaal team samenstellen. Maar om in de praktijk tot het optimale team te komen, is een nauwgezette kennis van de ‘spelers’ een eerste voorwaarde. Waar acteren ze sterk en waar precies ligt de weerstand? Een tweede voorwaarde is kennis hebben van de organisatie. Wat is de missie en de visie? Wat is de branche? Is er concurrentie en zo ja, waar bestaat deze uit?

Schuiling Consult heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in een verscheidenheid aan organisaties, binnen diverse team(lagen) en opererend vanuit verschillende branches. Organisaties wier medewerkers door ons zijn getest en waar teams op ‘succes’ zijn doorgelicht, werken efficiënter en effectiever. Hoe ziet uw meest ideale team eruit?

Lees ook
Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Het kan u niet ontgaan zijn dat de overheid een groot aantal maatregelen heeft opgetuigd om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Hebt u ze al optimaal benut?

Detailhandel heeft meer vertrouwen in de toekomst

Detailhandel heeft meer vertrouwen in de toekomst

Detailhandelaren hebben meer vertrouwen in de toekomst. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april dacht slechts 9 procent van de ondernemers in de detailhandel het nog een jaar vol te kunnen houden. In mei is dit gegroeid naar 65 procent.

Coronacrisis? Zo boost jij straks je omzet!

Coronacrisis? Zo boost jij straks je omzet!

Je had als ondernemer zulke mooie plannen voor 2020. Tot het coronavirus op visite kwam en roet in het eten gooide. Waarschijnlijk zit je nu noodgedwongen thuis en ben je druk bezig de schade zoveel mogelijk te beperken. Een lastige tijd, maar ook een tijd waarin ineens ruimte is voor zaken die normaal gesproken blijven liggen. Bijvoorbeeld het verbeteren...

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...