Kersverse ijsbereiders behalen diploma

WAGENINGEN – Spannend was het voor de examenkandidaten van het IJscentrum die maandag 20 juni het ijsbereidersdiploma hoopten op te halen. Dit jaar waren er 83 geslaagde IJsbereiders en Gespecialiseerd ijsbereiders. Bert Waninge,  SVH Meesterijsbereider, reikte de oorkonde en de daar bijbehorende prijs uit aan de best geslaagde examenkandidaat, Robin Kruikemeier.

Belang onderstreept

Ron Hansen, cursuscoördinator van het IJscentrum, leidde de feestelijke bijeenkomst die verder werd opgeluisterd door het VAIJ-bestuur, partners en docenten van het IJscentrum. VAIJ-voorzitter Jacques Vos onderschreef nog eens hoe belangrijk het voor de ambachtelijke ijsbranche is om goed opgeleid te zijn. Het niveau van de ijsbereiders bepaalt voor een belangrijk deel het imago van de sector. In het kwalificatiedossier IJsbereider van het IJscentrum ligt een neutraal en gedegen opleidingstraject vast, dat opleidt tot branche-erkende diploma’s die tevens de SVH-erkenning hebben.

Vergrootglas

Hanneke Westland, secretaris van de SVH-meestertitels, gaf een toelichting op de wijze waarop de SVH de opleidingen en examens van het IJscentrum onder een vergrootglas legt, om de kwaliteit en het niveau te controleren en te bewaken. Daarbij vertelde ze hoe je door kennis en ervaring de hoogste graad van vakbekwaamheid kan bereiken met als kroon op het werk de SVH-meestertitel.

Delen

SVH-meesterijsbereider Bert Waninge behaalde dit voorjaar de SVH-meestertitel. De sympathieke vakman deelt graag zijn ervaringen met de geslaagde kandidaten. De passie waarmee Waninge zijn verhaal doet, is een inspiratie voor iedereen. Daarna maakte hij bekend wie de best geslaagde ijsbereider dit jaar is: Robin Kruikemeier. Hij slaagde met een 9,5 voor zijn theorie en een 8,1 voor zijn praktijk en behaalde daarmee de hoogste score.

Certificaat

De feestelijkheden werden extra feestelijk toen Toos houwers, directeur van de Houwers Groep, het inspectiecertificaat uitreikte aan Ron Hansen en Jacques Vos en daarmee het IJscentrum als gecertificeerd verklaarde voor het hygiënebeleid en verantwoorde bedrijfsvoering.

Lees ook
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.