Kersverse ijsbereiders behalen diploma

Diploma-uitreiking IJscentrum

WAGENINGEN – Spannend was het voor de examenkandidaten van het IJscentrum die maandag 20 juni het ijsbereidersdiploma hoopten op te halen. Dit jaar waren er 83 geslaagde IJsbereiders en Gespecialiseerd ijsbereiders. Bert Waninge,  SVH Meesterijsbereider, reikte de oorkonde en de daar bijbehorende prijs uit aan de best geslaagde examenkandidaat, Robin Kruikemeier.

Belang onderstreept

Ron Hansen, cursuscoördinator van het IJscentrum, leidde de feestelijke bijeenkomst die verder werd opgeluisterd door het VAIJ-bestuur, partners en docenten van het IJscentrum. VAIJ-voorzitter Jacques Vos onderschreef nog eens hoe belangrijk het voor de ambachtelijke ijsbranche is om goed opgeleid te zijn. Het niveau van de ijsbereiders bepaalt voor een belangrijk deel het imago van de sector. In het kwalificatiedossier IJsbereider van het IJscentrum ligt een neutraal en gedegen opleidingstraject vast, dat opleidt tot branche-erkende diploma’s die tevens de SVH-erkenning hebben.

Vergrootglas

Hanneke Westland, secretaris van de SVH-meestertitels, gaf een toelichting op de wijze waarop de SVH de opleidingen en examens van het IJscentrum onder een vergrootglas legt, om de kwaliteit en het niveau te controleren en te bewaken. Daarbij vertelde ze hoe je door kennis en ervaring de hoogste graad van vakbekwaamheid kan bereiken met als kroon op het werk de SVH-meestertitel.

Delen

SVH-meesterijsbereider Bert Waninge behaalde dit voorjaar de SVH-meestertitel. De sympathieke vakman deelt graag zijn ervaringen met de geslaagde kandidaten. De passie waarmee Waninge zijn verhaal doet, is een inspiratie voor iedereen. Daarna maakte hij bekend wie de best geslaagde ijsbereider dit jaar is: Robin Kruikemeier. Hij slaagde met een 9,5 voor zijn theorie en een 8,1 voor zijn praktijk en behaalde daarmee de hoogste score.

Certificaat

De feestelijkheden werden extra feestelijk toen Toos houwers, directeur van de Houwers Groep, het inspectiecertificaat uitreikte aan Ron Hansen en Jacques Vos en daarmee het IJscentrum als gecertificeerd verklaarde voor het hygiënebeleid en verantwoorde bedrijfsvoering.

Lees ook
‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Gilde van SVH Meesterijsbereiders wordt collectief lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Gilde van SVH Meesterijsbereiders wordt collectief lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, met als voorman Theo Clevers, heeft per direct een collectief lidmaatschap aangevraagd bij de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Alle praktiserende leden van het Gilde zijn daarmee nu lid van de branchevereniging. Hiermee werpt het sectorhuis IJs, de paraplu voor de ambachtelijke ijsbranche waaraan gewerkt wordt,...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...