Kersverse ijsbereiders behalen diploma

Diploma-uitreiking IJscentrum

WAGENINGEN – Spannend was het voor de examenkandidaten van het IJscentrum die maandag 20 juni het ijsbereidersdiploma hoopten op te halen. Dit jaar waren er 83 geslaagde IJsbereiders en Gespecialiseerd ijsbereiders. Bert Waninge,  SVH Meesterijsbereider, reikte de oorkonde en de daar bijbehorende prijs uit aan de best geslaagde examenkandidaat, Robin Kruikemeier.

Belang onderstreept

Ron Hansen, cursuscoördinator van het IJscentrum, leidde de feestelijke bijeenkomst die verder werd opgeluisterd door het VAIJ-bestuur, partners en docenten van het IJscentrum. VAIJ-voorzitter Jacques Vos onderschreef nog eens hoe belangrijk het voor de ambachtelijke ijsbranche is om goed opgeleid te zijn. Het niveau van de ijsbereiders bepaalt voor een belangrijk deel het imago van de sector. In het kwalificatiedossier IJsbereider van het IJscentrum ligt een neutraal en gedegen opleidingstraject vast, dat opleidt tot branche-erkende diploma’s die tevens de SVH-erkenning hebben.

Vergrootglas

Hanneke Westland, secretaris van de SVH-meestertitels, gaf een toelichting op de wijze waarop de SVH de opleidingen en examens van het IJscentrum onder een vergrootglas legt, om de kwaliteit en het niveau te controleren en te bewaken. Daarbij vertelde ze hoe je door kennis en ervaring de hoogste graad van vakbekwaamheid kan bereiken met als kroon op het werk de SVH-meestertitel.

Delen

SVH-meesterijsbereider Bert Waninge behaalde dit voorjaar de SVH-meestertitel. De sympathieke vakman deelt graag zijn ervaringen met de geslaagde kandidaten. De passie waarmee Waninge zijn verhaal doet, is een inspiratie voor iedereen. Daarna maakte hij bekend wie de best geslaagde ijsbereider dit jaar is: Robin Kruikemeier. Hij slaagde met een 9,5 voor zijn theorie en een 8,1 voor zijn praktijk en behaalde daarmee de hoogste score.

Certificaat

De feestelijkheden werden extra feestelijk toen Toos houwers, directeur van de Houwers Groep, het inspectiecertificaat uitreikte aan Ron Hansen en Jacques Vos en daarmee het IJscentrum als gecertificeerd verklaarde voor het hygiënebeleid en verantwoorde bedrijfsvoering.

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Eerder gaf de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het advies om ijssalons alléén open te houden voor afhaal en/of bezorging, als zij zich volledig kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dit advies blijft maar: “Neem de regels serieus en geef in geen enkele situatie je eigen interpretatie aan de huidige richtlijnen. Gezien de kritieke situatie...

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

Het IJscentrum heeft besloten om tot en met 31 maart geen cursussen te verzorgen in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Dit besluit werd genomen nadat de regering 12 maart nieuwe maatregelen afkondigde om het coronavirus COVID-19 in te dammen.

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...