Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle

Winnaars 1

Winnaars-1-300x284 Winnaars Jeroen Goossens en Ruben van Trigt

Jeroen Goossens en zijn leerling Ruben van Trigt hebben The Dobla Pastry Battle gewonnen. De eerste editie van de patisseriewedstrijd vond plaats in de RAI op de laatste dag van Horecava 2018.

De Dobla Pastry Battle NL Edition werd gehouden in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde en was een initiatief van Dobla. Zes teams van gerenommeerde chefs en patissiers moesten in drie rondes hun beste St. Honoré-taart, friandises en een Black Box-opdracht maken.

De deelnemers waren niet de minsten. De zes teams bestonden uit Ad Waijers & Jordi van Eden (Cingel College, Breda), Amy Kotterer & Annabel Joor (Hotel Okura, Amsterdam), Bas Vester & Tymon Roest (Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden), Gert van der Heijden & David de Jong (Het Roode Koper, Ermelo), Henrik Wullems & Roelof Vuijk (Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau) en Jeroen Goossens & Ruben van Trigt (Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere).

Jeroen Goossens vertelde dat hij al aan vele wedstrijden in zijn carrière heeft meegedaan, maar het toch erg spannend vond. “Als favoriet moet je het toch maar zien waar te maken. Gelukkig is het gelukt! Ik ben er echt heel erg blij mee”, zei hij zichtbaar geroerd. “Je begint toch allemaal op nul, dat geldt voor iedereen. Het maakt niet uit wat je vroeger gedaan hebt. En dat is ook het mooie van een wedstrijd, je moet het allemaal ter plekke maken. Daarom heb ik ook graag mee willen doen. Het is een à la minutewedstrijd, dat zijn altijd de eerlijkste wedstrijden.”

De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Chef Adriaan van Haarlem was ceremonieel jurylid. Winnaars Jeroen Goossens en Ruben van Trigt hebben volgens de jury “enorm mooi staan werken, hele mooie smaakcombinaties gebruikt en interessante, vernieuwende chocoladedecoraties toegepast”. Zij hadden overigens niet de beste St. Honoré-taart, die eer ging naar de twee vrouwelijke deelnemers Amy Kotterer en Annabel Joor van Hotel Okura in Amsterdam.

De eerste prijs bestond uit een geldprijs van 2500 euro en een gouden medaille, in de vorm van een ‘belt’. De tweede prijs ging naar Gert van der Heijden & David de Jong  van Het Roode Koper in Ermelo. De derde prijs was voor Henrik Wullems & Roelof Vuijk van Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau.

 
Lees ook
Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Foodondernemers kunnen zich weer inschrijven voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs voor beste innovatie wordt op de eerste dag de Horecava, op 10 januari 2022, voor de 21e keer uitgereikt. Inschrijven kan nog tot en met 14 oktober.