Introductie MiGelateria: kant-en-klare ijssalon

NIEUWEGEIN/HEILOO - Laan Heiloo en Valmar Benelux lanceren op Horecava 2016, Migelateria: een complete, kant-en-klare kleine ijssalon. Het bereiden van hoogwaardig vers ambachtelijk schepijs staat centraal, zonder hoge investering in ijsbereidingsapparatuur. Het concept bestaat uit een schepijsvitrine, een ijsmachine, een complete set basisgereedschappen, ijsbekers, servetten, lepels, smaakplaatjes, instructiekaarten en een promotiepakket. De ondernemer kan direct aan de slag met Migelateria.

Toegankelijk

Het schepijs wordt bereid met de kwalitatief hoogwaardige grondstoffen van Mec3 en is beschikbaar in een groot aantal smaken. Migelateria is heel toegankelijk doordat het geen hoge investeringskosten vraagt. De benodigde apparatuur wordt niet gekocht, maar gehuurd voor een bepaalde periode. Migelateria stelt de ondernemer in staat om het assortiment te verbreden, het rendement te maximaliseren en de winst te verhogen.

Horecava

Het concept Migelateria is voor het eerst te bewonderen op Horecava 2016. Deze vindt van 11 tot en met 14 januari plaats in de RAI in Amsterdam. Laan Heiloo en Valmar Benelux zijn te vinden op stand 10.200, hal 10.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.