Instock presenteert Bammetjes Bier

Bammetjes Bier

Op vrijdag 9 juni wordt in Utrecht het eerste flesje Bammetjes Bier opengetrokken. Het is een product van de kleinschalige restaurantketen Instock, dat zich ervoor inzet voedselverspilling tegen te gaan.

Bammetjes Bier

Bammetjes Bier is het tweede biertje van Instock. Het is de opvolger van Pieper Bier, dat wordt gemaakt van aardappels. De zomerse opvolger van Pieper Bier smaakt als een Weizen en is ditmaal gemaakt van gered brood. “Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders’’, aldus de initiatiefnemers. “Om nog meer eten te redden, zijn we samen met Brouwerij Troost het experiment aangegaan om van reststromen bier te maken – als eerste in Nederland! Met als resultaat ons Pieper Bier en ons nieuwe Bammetjes Bier.”

Instock

In de restaurants van Instock creëren koks gerechten en menu’s, op basis van de oogst van de dag. Deze oogst wordt opgehaald bij supermarkten. De gerechten bestaan gemiddeld voor tachtig procent uit producten die anders waren verspild. De overige twintig procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die moet worden bijgekocht.

De lancering van het Bammetjes Bier vindt plaats bij Instock Utrecht aan de Vleutenseweg 382, op vrijdag 9 juni van 17.00 tot 22.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook
Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

Met de app Too Good To Go kunnen consumenten een Magic Box kopen. Deze is gevuld met voedingsmiddelen die de winkelier anders weggooit. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat de kopers ongeveer 90 procent van de inhoud van deze box consumeren.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...