Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

LEEUWARDEN - De inschrijving voor de jaarlijkse Dutch Pastry Award is geopend. Het Nederlands Patisserie Team heeft deze inschrijving afgelopen weekend mogen openen. De editie van 2016 heeft als thema ‘Flora en Fauna’, en zal tijdens de Bakkersvak in maart worden gehouden.

Vakwedstrijd

“De Dutch Pastry Award is een vakwedstrijd op hoog niveau”, stellen de organisatoren. “De beste patissiers van Nederland maken een showstuk van uitsluitend eetbare materialen en drie taarten. Deze worden tijdens de Bakkersvak 2016 getoond en gekeurd onder het toeziend oog van de bezoekers van de beurs.” Het Nederlands Patisserie Team zal ook toezien op het patisserieniveau, gezien de winnaar van de Dutch pastry Award het prestigieuze aspirant lidmaatschap krijgt en daarmee dus kan toetreden tot het Nederlands Patisserie Team. Het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement is te vinden op de website van het Nederlands Patisserie Team.

Lees ook
Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Deze Petit Désiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met een luchtige botercrème van pecannoten. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat je in je assortiment rekening houdt met de houdbaarheid van je producten.

Jeugdvakwedstrijden weer van start

Jeugdvakwedstrijden weer van start

Op 3 februari zijn de regionale Jeugdvakwedstrijden van start gegaan. Regio Zuid-Oost mocht aftrappen op het Summa college te Eindhoven. Op de website maakte de organisatie de eerste prijswinnaars bekend.

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

Nick Banus (22) mag zich de winnaar van de Gouden Gard 2021 noemen. Een grote eer voor de dit jaar afgestudeerde patissier. Maar de focus blijft op de toekomst liggen: nog veel meer leren om uiteindelijk een eigen zaak te openen. “Je moet jezelf blijven uitdagen.”