Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

LEEUWARDEN - De inschrijving voor de jaarlijkse Dutch Pastry Award is geopend. Het Nederlands Patisserie Team heeft deze inschrijving afgelopen weekend mogen openen. De editie van 2016 heeft als thema ‘Flora en Fauna’, en zal tijdens de Bakkersvak in maart worden gehouden.

Vakwedstrijd

“De Dutch Pastry Award is een vakwedstrijd op hoog niveau”, stellen de organisatoren. “De beste patissiers van Nederland maken een showstuk van uitsluitend eetbare materialen en drie taarten. Deze worden tijdens de Bakkersvak 2016 getoond en gekeurd onder het toeziend oog van de bezoekers van de beurs.” Het Nederlands Patisserie Team zal ook toezien op het patisserieniveau, gezien de winnaar van de Dutch pastry Award het prestigieuze aspirant lidmaatschap krijgt en daarmee dus kan toetreden tot het Nederlands Patisserie Team. Het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement is te vinden op de website van het Nederlands Patisserie Team.

Lees ook
Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Chocolatier Marieke ten Have won maandag 7 maart de wedstrijd Beste Bonbon van Nederland. De jury was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was haar bonbon de uitgesproken winnaar.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

Nog even en dan is het zover. Onder begeleiding van coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers de strijd aan voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. De elfde editie van Coupe du Monde de la Boulangerie (WK Boulangerie) vindt plaats van 26 tot en met 28 maart.