Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

Robin Hoedjes

LEEUWARDEN - De inschrijving voor de jaarlijkse Dutch Pastry Award is geopend. Het Nederlands Patisserie Team heeft deze inschrijving afgelopen weekend mogen openen. De editie van 2016 heeft als thema ‘Flora en Fauna’, en zal tijdens de Bakkersvak in maart worden gehouden.

Vakwedstrijd

“De Dutch Pastry Award is een vakwedstrijd op hoog niveau”, stellen de organisatoren. “De beste patissiers van Nederland maken een showstuk van uitsluitend eetbare materialen en drie taarten. Deze worden tijdens de Bakkersvak 2016 getoond en gekeurd onder het toeziend oog van de bezoekers van de beurs.” Het Nederlands Patisserie Team zal ook toezien op het patisserieniveau, gezien de winnaar van de Dutch pastry Award het prestigieuze aspirant lidmaatschap krijgt en daarmee dus kan toetreden tot het Nederlands Patisserie Team. Het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement is te vinden op de website van het Nederlands Patisserie Team.

Lees ook
Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Sibrich maakte met haar showtafel van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury. De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. De Talentenprijs ging dit jaar naar Nick Kraakman.

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen het begin van een nieuw tijdperk. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...