IJs op BakkersVak

15 december 2017

foto-1-1-200x300 De vakbeurs Bakkersvak breidt haar beursprofiel in 2018 uit met het segment ‘IJs’. Daarmee vergroot de vakbeurs het aanbod met 20 procent. Prominente marktspelers als Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Bakeplus en Laan Heiloo ondersteunen de uitbreiding.

Volgens organisator Easyfairs is de ijsuitbreiding een logische stap in de ontwikkeling van Bakkersvak. Dit beaamt ook Agnes Laan van Laan Heiloo: “Wij nemen deel aan de Bakkersvak om te kijken of er meer interesse is voor het product ijs bij de bakkers. Wij vinden ijs en banket toch wel veel raakvlakken hebben.”

Jules Peeters van Bakeplus vindt het samengaan eveneens een goede zet. “Voor ons als Bakeplus is het een logische samenvoeging. Enerzijds natuurlijk omdat wij importeur en groothandel zijn voor (banket)bakkers en de ijsbereiders, wij bedienen de beide markten”, zegt de pr- en marketingmedewerker van Bakeplus. “In de bakkerijbranche zijn wij een belangrijke speler en in de ambachtelijke ijsbranche zijn wij zelfs marktleider. Anderzijds zijn er tal van raakvlakken tussen de bakkerij en de ijsbranche. Denk hierbij aan bakkers die in de zomermaanden ook ambachtelijk ijs verkopen. Of aan ijsbereiders die in de wintermaanden bonbons en chocolade verkopen. Maar ook het gebruik van diverse ijsgrondstoffen in banketproducten. En nog veel meer.”

cookies-spicy-vaschetta-1-300x300

Gelato World Tour

De organisatie voegt in samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux een wedstrijdelement toe, namelijk de voorrondes van de Gelato World Tour voor Nederlandse ijsbereiders. Dolf Van Welie van Carpigiani: “De beste drie ijsbereiders van Nederland proberen we daar uit te krijgen, en die gaan weer verder in de wedstrijd: naar de Europese wedstrijd en vervolgens de wereldkampioenschappen. Vroeger hadden we de IJsvak. De standhouders die in de ijsmachinewereld zitten, hebben de handen ineengeslagen en zijn op zoek gegaan naar iets anders. Zodoende zijn we op de Bakkersvak terechtgekomen, met een groot IJspaviljoen waar wij de enige sponsor van zijn.”

“We gaan kijken hoe het gaat”, vervolgt Van Welie. “Vorig jaar hebben wij de wedstrijd voor het eerst met Carpigiani in België gedaan en om wat meer respons te krijgen en meer mensen aan te trekken, doen we de wedstrijd nu in Nederland. We vonden het mooi om het met de Bakkersvak te doen, omdat dat een hele professionele vakbeurs is, met een heel mooi onderkomen en een goede centrale ligging.”

Altijd op de hoogte blijven?