IJs in de winter?!

koops

koops-225x300 Tijdens het schrijven van deze column is het eind maart en ben ik net terug van een zakenreis door Finland waar ik honderden kilometers ver ijswegen heb gereden en lokaal temperaturen tot -17 graden Celcius heb gehad. Een geweldig mooie ervaring en tot mijn grote verrassing wordt hier ondanks deze extreme kou nog veelvuldig ijs gegeten. Finland is zelfs de Europese koploper als we kijken naar de ijsconsumptie per hoofd van de bevolking. Zelfs meer dan in warmere landen zoals Italië. Als Nederlandse ijsfanaten schommelen we ergens in de middenmoot van de ranking.

Deze gegevens verrassen en fascineren me. Vooral omdat het niet voor de hand ligt. Hoe kan het dat juist in Scandinavië de ijsconsumptie zo hoog is en wat kunnen wij met deze gegevens?

Ook zie je in Finland veel aanbod van glutenvrije en lactosevrije (ijs-)producten. Ze zijn hierin al behoorlijk ver. Ook hier liggen nog steeds kansen voor onze branche. Dat ambachtelijk ijs een toegevoegde waarde kan zijn voor de bakker is inmiddels wel bekend. Of dit nu is middels eigen productie of door een mooie samenwerking met een ambachtelijke ijssalon of de lokale horeca.

Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden waar juist de bakker op in kan springen. Combineer je heerlijke producten uit je bakkerij met ijs. Denk aan een

heerlijke warm getoaste briochebol gevuld met vanille-ijs en een puddingbroodje maar dan gevuld met banketbakkersroomijs. Maar ook een pain au chocolat gevuld met chocolade-ijs en een tartellette met citroenijs en Italiaans schuim behoren tot de mogelijkheden. Ideeën zijn eindeloos!

Het ijsseizoen is bij ons nog in volle gang en we gaan als het goed is nog een lange (en warme) zomer tegemoet. Maar ijs in de winter, loopt u er al warm voor of laat dit gegeven u koud?

Lees ook
Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert op Bakkersvak twee nieuwe producten: Beko Koffie en Beko IJs. Beide producten zijn een compleet concept waarmee ondernemers makkelijk koffie en ijs aan hun klanten kunnen aanbieden. Beide concepten kunnen goed met elkaar en met het concept Chocolade Compleet gecombineerd worden.  Beko Koffie Voor het concept Beko Koffie...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.