Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Sirha

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van 26 tot en met 30 januari.

Wedstrijden

Naast de vele stands, demonstraties en masterclasses vinden er ook verschillende belangrijke wedstrijden plaats zoals de Sirha Innovation Award, de Bocuse dÓr en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Aan deze laatste wedstrijd nemen 21 teams uit 21 landen deel. De teams bestaan uit drie kandidaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van chocola, suikerwerk en ijs. Dit jaar moet de teams voor het eerst een vegan dessert samenstellen. Nederland doet niet mee aan deze prestigieuze wedstrijd.

Het Maison de la Pâtisserie et Glacerie staat volledig in het teken van patisserie en ijs. Hier vond 26 en 27 januari de European Sugar Contest plaats, die werd gewonnen door Jonathan Idiart. Daarnaast vindt hier op 28 en 29 januari de vierde editie van het Franse Kampioenschap van 'Gourmand Arts' plaats. De deelnemers moeten een eerbetoon aan Paul Bocuse brengen. En tot slot is op 30 januari de negende editie van het Europese Kampioenschap van bevroren desserts. De deelnemers moeten hiervoor een creatie maken van ijs, nougatine en chocolade.

Ook voor bakkers is er een speciale plek, de Tendences Pain. Hier vinden een tweetal rondetafelgesprekken plaats over de ontwikkeling van gezonde producten zonder gluten en lactose e.d., hoe een nieuwe generatie klanten kan worden aangetrokken, en de registratie van de Franse baguette als erfgoed. Ook vinden hier twee wedstrijden plaats. De Coupe de France de la Boulangerie en de Best Young Bakers International Contest.

Dobla_Chocolade-oester-300x259 Exposanten

Dobla is een van de vele exposanten op deze vakbeurs. Op de eerste dag van de beurs lanceerde de chocolade-decoratie specialist een nieuwe All-Time-favorite, de chocolade oester. Deze zeer realistische oesters zijn volledig gemaakt van chocolade. In de ‘Chocolate Oyster Bar’ presenteren de Dobla-chefs de verschillende zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een overzicht van alle exposanten vind je op de website van Sirha.

 
Lees ook
FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA (The Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionary and Patisserie Industries) bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de federatie op 27 juni een cocktail party in Brussel.

Klarenbeek en Bienefelt naar WorldSkills

Klarenbeek en Bienefelt naar WorldSkills

Bas Klarenbeek en Tim Bienefelt gaan naar WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor mbo-studenten. De studenten van het Horizon College en Albeda College gaan de strijd met andere patissiers en boulangers in opleiding van over de hele wereld. World Skills vindt plaats van 22 tot en met 27 augustus in Kazan, Rusland.

Bake for life viert 20-jarig bestaan

Bake for life viert 20-jarig bestaan

Op de tentoonstelling De Kunst van Brood blikten verschillende vrijwilligers van de organisatie Bake for Life terug op de afgelopen twintig jaar. Door bakkerijen op te zetten in Oeganda en Kenia, helpen zij kansarme mensen naar de arbeidsmarkt.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.