Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Sirha

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van 26 tot en met 30 januari.

Wedstrijden

Naast de vele stands, demonstraties en masterclasses vinden er ook verschillende belangrijke wedstrijden plaats zoals de Sirha Innovation Award, de Bocuse dÓr en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Aan deze laatste wedstrijd nemen 21 teams uit 21 landen deel. De teams bestaan uit drie kandidaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van chocola, suikerwerk en ijs. Dit jaar moet de teams voor het eerst een vegan dessert samenstellen. Nederland doet niet mee aan deze prestigieuze wedstrijd.

Het Maison de la Pâtisserie et Glacerie staat volledig in het teken van patisserie en ijs. Hier vond 26 en 27 januari de European Sugar Contest plaats, die werd gewonnen door Jonathan Idiart. Daarnaast vindt hier op 28 en 29 januari de vierde editie van het Franse Kampioenschap van 'Gourmand Arts' plaats. De deelnemers moeten een eerbetoon aan Paul Bocuse brengen. En tot slot is op 30 januari de negende editie van het Europese Kampioenschap van bevroren desserts. De deelnemers moeten hiervoor een creatie maken van ijs, nougatine en chocolade.

Ook voor bakkers is er een speciale plek, de Tendences Pain. Hier vinden een tweetal rondetafelgesprekken plaats over de ontwikkeling van gezonde producten zonder gluten en lactose e.d., hoe een nieuwe generatie klanten kan worden aangetrokken, en de registratie van de Franse baguette als erfgoed. Ook vinden hier twee wedstrijden plaats. De Coupe de France de la Boulangerie en de Best Young Bakers International Contest.

Dobla_Chocolade-oester-300x259 Exposanten

Dobla is een van de vele exposanten op deze vakbeurs. Op de eerste dag van de beurs lanceerde de chocolade-decoratie specialist een nieuwe All-Time-favorite, de chocolade oester. Deze zeer realistische oesters zijn volledig gemaakt van chocolade. In de ‘Chocolate Oyster Bar’ presenteren de Dobla-chefs de verschillende zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een overzicht van alle exposanten vind je op de website van Sirha.

 
Lees ook
Zwitserse chocolatiers hebben last van de coronacrisis

Zwitserse chocolatiers hebben last van de coronacrisis

Zwitserse chocolademakers verkochten de afgelopen maanden minder chocola. De vraag nam af door het sluiten van de horeca en de vermindering van het luchtverkeer vanwege de coronacrisis. Dat maakt brancheorganisatie Chocosuisse bekend.

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

Josje Moonen (25) werkt als patissier bij Bontom in Nijkerk. Dit voorjaar won ze de Jurgen Willems Motivatieprijs. Haar toekomst ziet ze echter niet alleen in de patisserie, ze wil ook graag anderen onderwijzen in het bakkersvak. “Door anderen het vak te leren, ontwikkel je jezelf ook.”

Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden. Met vandaag Sonneveld en Royal Steensma.

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakkerij Kwekkeboom is voor haar productiebakkerij op zoek naar een zelfstandig werkende ervaren banketbakker.

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten 3 ploegen) werk je zowel met machines als met de hand. De werkzaamheden voer je uit in de...

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Wat ga je doen?Je houdt je voornamelijk bezig met: > verkoop van brood en banket > personeelsbeheer > voorraadbeheer/ dagelijkse bestellingen > administratie en...