Horecava 2019 van start

Vandaag, 7 januari, start de 63e editie van de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. Bedrijven presenteren de laatste trends en innovaties. Er zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Ook voor de bakkersbranche is er van alles te beleven op de Horecava.

Horecava 2019

Bakkerij is een apart segment op de Horecava. De andere segmenten zijn dranken, dienstverlening, fastservice, grootkeuken, inrichting en inventaris, koffie thee en cacao, Food en Food mobility.  Verschillende partijen uit de Bakkersbranche presenteren zich op de Horecava. Bijvoorbeeld Bakkerij Carl Siegert, Beko, Royal Steensma, Vandemoortele, het Vlaamsch Broodhuys en Woertman. Op de site van de Horecava staat een compleet overzicht van alle exposanten.

Ook het Bakery Institute is van de partij. "Het bakkersvak heeft veel potentie en we delen onze kennis graag. We kijken uit naar Horecava waarin we voor het vijfde jaar op rij onze kennis delen", vertelt Tamara Hoogerwaard. "We geven demo’s over diverse mooie producten zoals bonbons, eclairs en desembrood. Je kunt meekijken in de productie en er wordt gedurende vier dagen gewerkt aan spectaculaire showstukken van suiker en chocolade." Tijdens de Horecava runnen studenten van de 9-weekse opleiding van het Bakery Institute een bakkerij.

En er zijn meer demonstraties. Verschillende docenten van het Bakery Institute zoals Gerard Blaauw, Hans Heiloo en World Chocolate Masters-deelnemer Patrick de Vries geven de demonstraties 'Aan de slag met macarons' en 'Aan de slag met vormbonbons'. Onder andere Hans Heiloo en François Brandt geven een demonstratie desemborrelbrood. Tot slot gaan Blaauw en Brandt ook aan de slag met eclairs. Ook vindt tijdens de Horecava de Dobla Pastry Battle.

Horecava Innovation Awards

In het InnovatieLAB presenteren start-ups de nieuwste trends en innovaties. Hier zijn meer dan 250 nieuwe producten en diensten te proeven, te ruiken en te zien. Vandaag werd hier de Horecava Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept. Deliverect won de overall award. Deze tool integreert verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS (point of sale). De categorie Food werd gewonnen door de Amster-Damhertenrookworst. In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100 procent composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava Street Takeover

Dit jaar beperkt de Horecava zich niet tot de RAI, maar trekt ook Amsterdam in. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat vindt op 7, 8 en 9 januari de Horeca Street Takeover plaats. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan de horeca in deze straat, die volledig in teken staat van de Horecava. Luuk Scholte, Food Group Director Horecava: “De Street Takeover is dé plek om na de Horecava bij elkaar te komen. Het biedt voor zowel exposant als bezoeker gelegenheid om het netwerken ook na de beurs op gezellige en ongedwongen wijze voort te zetten.”

Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.