Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

Zusto weegschaal

ZUNDERT - Hoogenboom Benelux is als 100% dochteronderneming van Barry Callebaut, de exclusieve distributeur van Zùsto in de Benelux. Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger met viermaal minder calorieën dan suiker. Het product is gemakkelijk te verwerken en smaakt niet anders dan suiker. Het is een één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker is 100 gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven niet aangepast te worden.

Zelfde mondgevoel

Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde mondgevoel én dezelfde crunch als suiker. Sinds de introductie van Zùsto in 2014 groeit het marktaandeel van de suikervervanger uit België snel. Het vervanger is nog niet zo lang op de markt, maar is meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie De Rouw, Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag, meldt Hoogenboom. Zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun assortiment opgenomen.

Maisvezels

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais en cichorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. De vezels uit cichorei behoren tot de hedendaags gekende ‘super foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong, maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

Gezonder eten

Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort, stelt Hoogenboom. Het is tevens geschikt voor diabetici en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze toenemende maatschappelijke problematiek.

Lees ook
'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is...

Nieuwe website Bakkerijkopen

Nieuwe website Bakkerijkopen

Bakkerijkopen heeft een nieuwe website. Alles zit in een nieuw jasje en toegankelijkheid is verbeterd volgens beheerder TenBa BV.    De website bakkerijkopen.nl is speciaal ontworpen om zoekers en aanbieders van bakkersbedrijven met elkaar in contact te brengen, op een, indien gewenst, anonieme manier. Bakkers die overwegen om hun...

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...