Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

Zusto weegschaal

ZUNDERT - Hoogenboom Benelux is als 100% dochteronderneming van Barry Callebaut, de exclusieve distributeur van Zùsto in de Benelux. Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger met viermaal minder calorieën dan suiker. Het product is gemakkelijk te verwerken en smaakt niet anders dan suiker. Het is een één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker is 100 gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven niet aangepast te worden.

Zelfde mondgevoel

Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde mondgevoel én dezelfde crunch als suiker. Sinds de introductie van Zùsto in 2014 groeit het marktaandeel van de suikervervanger uit België snel. Het vervanger is nog niet zo lang op de markt, maar is meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie De Rouw, Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag, meldt Hoogenboom. Zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun assortiment opgenomen.

Maisvezels

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais en cichorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. De vezels uit cichorei behoren tot de hedendaags gekende ‘super foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong, maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

Gezonder eten

Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort, stelt Hoogenboom. Het is tevens geschikt voor diabetici en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze toenemende maatschappelijke problematiek.

Lees ook
Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Het Amerikaanse voedings- en landbouwconcern Cargill gaat de chocoladefabriek in het Belgische Kalmthout uitbreiden met een vijfde productielijn voor 'gourmetproducten' en nieuwe chocoladetanks. Hiervoor trekt het bedrijf 3,5 miljoen uit.

Een crisis biedt ook kansen

Een crisis biedt ook kansen

In het Chinees bestaat het woord ‘crisis’ uit twee karakters. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden. Een mooie link naar de situatie waarin we ons op dit moment bevinden.

‘Bakkers worden ontwerpers’

‘Bakkers worden ontwerpers’

Sanne Bokhorst (22) is bijna klaar met haar opleiding Brood & Banket bij Zadkine in Rotterdam. Dat ze deze opleiding wilde doen, besefte ze door een medepassagier in de bus die haar terloops vroeg naar haar toekomstdroom. “Al van kleins af aan wilde ik een lunchroom met broodjes en taartjes in Amsterdam. Waarom ga ik dat niet realiseren, dacht ik?”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...