Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

Zusto weegschaal

ZUNDERT - Hoogenboom Benelux is als 100% dochteronderneming van Barry Callebaut, de exclusieve distributeur van Zùsto in de Benelux. Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger met viermaal minder calorieën dan suiker. Het product is gemakkelijk te verwerken en smaakt niet anders dan suiker. Het is een één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker is 100 gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven niet aangepast te worden.

Zelfde mondgevoel

Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde mondgevoel én dezelfde crunch als suiker. Sinds de introductie van Zùsto in 2014 groeit het marktaandeel van de suikervervanger uit België snel. Het vervanger is nog niet zo lang op de markt, maar is meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie De Rouw, Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag, meldt Hoogenboom. Zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun assortiment opgenomen.

Maisvezels

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais en cichorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. De vezels uit cichorei behoren tot de hedendaags gekende ‘super foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong, maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

Gezonder eten

Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort, stelt Hoogenboom. Het is tevens geschikt voor diabetici en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze toenemende maatschappelijke problematiek.

Lees ook
Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Bakkers tonen hun veerkracht

Bakkers tonen hun veerkracht

De coronacrisis trekt ieder van ons uit zijn comfortzone en doet een beroep op onze creativiteit en flexibiliteit. Waar veel mensen nu vanuit huis werken, voorzien bakkers in een primaire levensbehoefte. De meesten bakken en verkopen dan ook gewoon door. Sommigen hebben het zelfs drukker dan ooit. Waar het brood in de supermarkt snel opgaat, krijgen...

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...