Hoe beantwoord ik vragen over voeding en gezondheid?

22 september 2008
vraagbaak_08_2008_page1_image2

Gezondheid is ‘hot’. En dus willen meer consumenten weten wat er in hun voeding zit. Dat leidt er toe dat bakkers meer vragen krijgen over ingrediënten of actuele gezondheidsissues als zout, vet en foliumzuur. Bij het NBC melden zich dan ook steeds meer bakkers met de vraag hoe zij hun klanten goed kunnen helpen met deze vragen.

“Het is waar: meer consumenten letten op hun voeding. Zij doen dit bijvoorbeeld omdat zij willen afvallen, omdat zij een allergie hebben of omdat zij zo gezond mogelijk willen leven. Overheidsinstanties maar ook partijen als de Consumentenbond en de media besteden steeds meer aandacht aan voeding en gezondheid. Helaas is met name de informatie in de media soms ongenuanceerd. Als gevolg hiervan neemt het aantal vragen van klanten van bakkers over hun producten in relatie tot gezondheid toe. Het is voor de meeste bakkers onmogelijk om continu alles bij te houden wat er gepubliceerd wordt op het vlak van voeding en gezondheid. Daarom biedt het NBC onder meer op www.nbc.nl de basisinformatie over de voedingswaarde in brood. Bovendien zijn er actuele dossiers over bijvoorbeeld zout, vet en foliumzuur. Hier zijn dus veel antwoorden op vragen van klanten te vinden. Een goede bron is ook de website van het Voedingscentrum (www. voedingscentrum.nl). Heeft een bakker specifieke vragen, dan kan hij die ook aan mij stellen: brood@nbc.nl. Het is ook mogelijk om klanten met specifieke vragen over brood en gezondheid door te verwijzen naar het Voorlichtingsbureau Brood. Op de website www.brood.net staat veel informatie over gezondheid (onder de knop Brood & Gezondheid). Daarnaast kunnen consumenten eveneens hun specifieke vragen altijd per e-mail (brood@nbc.nl) aan mij stellen.”

Altijd op de hoogte blijven?