Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Bakkers in bedrijf_Meester Patissier Hidde de Brabander

Patissier Hidde de Brabander heeft in samenwerking met brouwerij Noordt bier een speciaal bier uitgebracht: Madagascar Dark Chocolate Porter. De Brabander meldt op Facebook: “Zo fucking trots en blij met dit! Mijn eigen porter die ik samen met Brouwerij Noordt heb gemaakt."

Aan de fundering liggen volgens De Brabander "twee chocolate malts en de te gekke Madagascar Mava Ottange cacao van Daarnhouwer.” De chocolade is toegevoegd tijdens de gisting en geven het bier de smaak van pure chocolade.

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander is bekend van optredens in tv-programma’s als De Brabander Bakt, Hollandse Bakkers, De Chocolade Show. Hij startte in 2010 met zijn eigen patisserielabel Dreams of Magnolia. Hij schreef bakrecepten voor Delicious Magazine en schreef de boeken Patisserie en De Brabander bakt. Dit jaar behaalde hij de titel Meester Patissier. Volgens de site van Dreams of Magnolia is Hidde "een man waar chocolade door de aderen stroomt." Het bier met chocolade aan de fundering sluit hier naadloos op aan.

Brouwerij Noordt

Het bier werd gebrouwen door de Rotterdamse Brouwerij Noordt. Peter Rouwen besloot in 2009 tijdens een bezoek aan de Brooklyn Brewery in New York bierbrouwer te worden. In 2015 opende hij samen met zijn vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering de stadsbrouwerij. "We brouwen 'no nonsense' bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verrassende smaakelementen, altijd met liefde passie en overgave gemaakt."

Naast een stadsbrouwerij is Brouwerij Noordt ook een ontmoetingplaats voor bierliefhebbers en stadsbewoners. Brouwerij Noordt speelt een grote rol bij de bieropleiding in Nederland. Zo startte in 2017 een MBO4 brouwersopleiding op initiatief van Rouwenr samen met Fer Kok van brouwerij de Prael. In samenwerking met STiBON hebben zij deze opleiding vormgegeven.

Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...