Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Bakkers in bedrijf_Meester Patissier Hidde de Brabander

Patissier Hidde de Brabander heeft in samenwerking met brouwerij Noordt bier een speciaal bier uitgebracht: Madagascar Dark Chocolate Porter. De Brabander meldt op Facebook: “Zo fucking trots en blij met dit! Mijn eigen porter die ik samen met Brouwerij Noordt heb gemaakt."

Aan de fundering liggen volgens De Brabander "twee chocolate malts en de te gekke Madagascar Mava Ottange cacao van Daarnhouwer.” De chocolade is toegevoegd tijdens de gisting en geven het bier de smaak van pure chocolade.

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander is bekend van optredens in tv-programma’s als De Brabander Bakt, Hollandse Bakkers, De Chocolade Show. Hij startte in 2010 met zijn eigen patisserielabel Dreams of Magnolia. Hij schreef bakrecepten voor Delicious Magazine en schreef de boeken Patisserie en De Brabander bakt. Dit jaar behaalde hij de titel Meester Patissier. Volgens de site van Dreams of Magnolia is Hidde "een man waar chocolade door de aderen stroomt." Het bier met chocolade aan de fundering sluit hier naadloos op aan.

Brouwerij Noordt

Het bier werd gebrouwen door de Rotterdamse Brouwerij Noordt. Peter Rouwen besloot in 2009 tijdens een bezoek aan de Brooklyn Brewery in New York bierbrouwer te worden. In 2015 opende hij samen met zijn vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering de stadsbrouwerij. "We brouwen 'no nonsense' bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verrassende smaakelementen, altijd met liefde passie en overgave gemaakt."

Naast een stadsbrouwerij is Brouwerij Noordt ook een ontmoetingplaats voor bierliefhebbers en stadsbewoners. Brouwerij Noordt speelt een grote rol bij de bieropleiding in Nederland. Zo startte in 2017 een MBO4 brouwersopleiding op initiatief van Rouwenr samen met Fer Kok van brouwerij de Prael. In samenwerking met STiBON hebben zij deze opleiding vormgegeven.

Lees ook
Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

NeoCacao

NeoCacao

NeoCacao wordt op sociale media aangekondigd als hét boek over chocolade. De Franse versie verscheen al eerder en onlangs kwam de Engelstalige variant uit.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...