Het verhaal achter grondstoffen

Bas Dolman_foto Royal Koopmans

Foto: Koopmans Welke trends tekenen zich af in de grondstoffensector en hoe spelen leveranciers daarop in? Hoe gaan ze om met het vernieuwde Warenwetbesluit en wat betekent corona voor hen? Bakkers in bedrijf vroeg het aan vijf leveranciers van bakkerijgrondstoffen: Bakels, Yme Kuiper, Royal Steensma, Royal Koopmans en Sonneveld. “Voedsel is...
Lees ook
Ingrediënten­ontwikkeling

Ingrediënten­ontwikkeling

De ontwikkeling van nieuwe ingrediënten is na WOII sterk op gang gekomen. De behoefte aan meer voedsel was toen erg groot. Er moest ‘brood op de plank’ komen, en wel zoveel mogelijk.

Allergeenvrije producten: maak machines goed schoon

Allergeenvrije producten: maak machines goed schoon

In de bakkerij en chocolaterie werk je elke dag met allergene grondstoffen. Wanneer je een allergeenvrij product wilt maken, moet je daarom niet alleen rekening houden met de ingrediënten voor dat product. Ook de productieomgeving en de machines die je gebruikt, moeten vrij zijn van allergenen.

Oliebollendemo met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand

Oliebollendemo met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand

Op 5 en 6 oktober organiseren Royal Steensma, EverBake Group en Royal Smilde Natura een oliebollendemo in Vlaardingen.