PREMIUM
De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn alleen weggelegd voor de allerbesten, die de Meesterproef met succes hebben afgelegd. Nieuwe Meesterexamens staan gepland voor het voorjaar van 2025. Wat bewoog de huidige Meesters om de strijd om deze titels aan te gaan? In deze editie het antwoord van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand.
Waarom ik Meester wilde worden
“Als lid van het BoulangerieTeam heb ik jarenlange wedstrijdervaring op zak, zowel nationaal als internationaal. Maar deelname aan het Meesterexamen was van een totaal andere orde. Ik zie het Meesterexamen niet als een wedstrijd; het is veel meer het uitdagen van jezelf. Voor mij is het een heel persoonlijk proces geweest, waarin ik mijzelf behoorlijk ben tegengekomen. Veel dingen doe je op zeker moment vanuit routine of ervaring en als bakker heb je vaak nauwelijks de tijd om stil te staan of eens te reflecteren op je loopbaan. Door me voor te bereiden op het Meesterexamen en onder andere mijn levensloop zelf op te schrijven, keek ik ineens recht in de spiegel. En ik zag: dít is Hiljo. Een heel mooi en heel intens proces.”