Een greep uit de boeiende stends

22 maart 2018

Carlo Kooltjes en Carlo Kuiper van Delta Horeca grootkeukentechniek bakken lichte wentelteefjes, een mooie snack van restanten brood. Nieuw is de Speedlight tosti machine – hierin kun je zelfs broodjes met sla bakken. Zo’n goed gevuld broodje verhoogt de marge van eenvoudige tostiprijs naar vier tot vijf euro.

    foto-bakkersvak-2018.Delta-Horeca.Xandra-Veltman-274x300-274x300

De complete Beko bedrijven waaronder Beko Techniekpresenteerden zich. Beko is onder meer dealer van Wiesheu, die verderop in de hal ovens demonstreerde. Het bedrijf is gespecialiseerd in bakken in de winkel, met bijvoorbeeld de combi-etage met steenoven en hete-luchtovens. Kleinere DIBAS-ovens (intelligente baksystemen) waren ook te zien. Handig zijn de schuifdeuren, waardoor er geen extra ruimte nodig is om de oven te openen. Alle ovens hebben een opgebouwd afzuigsysteem. Je rolt het geheel de winkel in en klaar.

  foto-bakkersvak-2018.beko-wiesheu.02.Xandra-Veltman-225x300-225x300

Emondt heeft een complete bakkerswinkel ingericht met koel- en vriescellen ernaast. De stand oogst veel lof, vertelt Stevan Gervink, projectleider interieurprojecten. Emondt maakt alles zelf, onder meer vitrines, koeltoonbanken die allemaal in temperatuur en luchtvochtigheid in te stellen zijn zodat het klimaat overal gelijk is.

  foto-bakkersvak-2018.Emondt.01.Xandra-Veltman-298x300-298x300

Culinair adviseur Yves Mistiaan van Pidy Gourmet laat zien wat er mogelijk is met de producten van dit West-Vlaamse bedrijf uit Ieper. De sponge cakes zelf zijn al lekker. Zoals de biologische, de wortel, framboos, noten, chocola, pistache, enzovoorts. Met (joconde) en zonder amandel… proeven dus.

  foto-bakkersvak-2018.pidy-gourmet.01.Xandra-Veltman-300x201-300x201

De verschillende producten van kurkumamix van Royal Steensma smaakten goed. Behalve een gezond imago geeft de goudgele kleur van kurkuma sfeer aan producten voor Pasen en de zomer, stelt Evert-Jan van Egteren. Veel mensen zullen waarschijnlijk de proefzakjes uitproberen.

  foto-bakkersvak-2018.royal-steensma.Xandra-Veltman-194x300-194x300

Kent u Hans Spitsbaard nog, de winnaar van heel Holland bakt? Twee dagen lang gaf hij een professionele en inspirerende invulling aan de producten van Royal Smilde: lege en (half) gevulde bodems bijvoorbeeld. Daarnaast was het smullen van de ‘ouwe taart’ appelgebakjes waarvan een deel van de opbrengt naar een goed doel gaat, en van de nieuwe halal frikandellenbroodjes.

  foto-bakkersvak-2018.Hans-Spitsbaard.royal-smilde.Xandra-Veltman-174x300-174x300

Dit is een samenvatting van het (foto-)verslag dat verschijnt in Bakkers in bedrijf nummer 3. Het magazine ligt vrijdag 30 maart bij abonnees op de mat.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?