Een greep uit de boeiende stends
Carlo Kooltjes en Carlo Kuiper van Delta Horeca grootkeukentechniek bakken lichte wentelteefjes, een mooie snack van restanten brood. Nieuw is de Speedlight tosti machine – hierin kun je zelfs broodjes met sla bakken. Zo’n goed gevuld broodje verhoogt de marge van eenvoudige tostiprijs naar vier tot vijf euro.

De complete Beko bedrijven waaronder Beko Techniekpresenteerden zich. Beko is onder meer dealer van Wiesheu, die verderop in de hal ovens demonstreerde. Het bedrijf is gespecialiseerd in bakken in de winkel, met bijvoorbeeld de combi-etage met steenoven en hete-luchtovens. Kleinere DIBAS-ovens (intelligente baksystemen) waren ook te zien. Handig zijn de schuifdeuren, waardoor er geen extra ruimte nodig is om de oven te openen. Alle ovens hebben een opgebouwd afzuigsysteem. Je rolt het geheel de winkel in en klaar.

Emondt heeft een complete bakkerswinkel ingericht met koel- en vriescellen ernaast. De stand oogst veel lof, vertelt Stevan Gervink, projectleider interieurprojecten. Emondt maakt alles zelf, onder meer vitrines, koeltoonbanken die allemaal in temperatuur en luchtvochtigheid in te stellen zijn zodat het klimaat overal gelijk is.

Culinair adviseur Yves Mistiaan van Pidy Gourmet laat zien wat er mogelijk is met de producten van dit West-Vlaamse bedrijf uit Ieper. De sponge cakes zelf zijn al lekker. Zoals de biologische, de wortel, framboos, noten, chocola, pistache, enzovoorts. Met (joconde) en zonder amandel… proeven dus.

De verschillende producten van kurkumamix van Royal Steensma smaakten goed. Behalve een gezond imago geeft de goudgele kleur van kurkuma sfeer aan producten voor Pasen en de zomer, stelt Evert-Jan van Egteren. Veel mensen zullen waarschijnlijk de proefzakjes uitproberen.

Kent u Hans Spitsbaard nog, de winnaar van heel Holland bakt? Twee dagen lang gaf hij een professionele en inspirerende invulling aan de producten van Royal Smilde: lege en (half) gevulde bodems bijvoorbeeld. Daarnaast was het smullen van de ‘ouwe taart’ appelgebakjes waarvan een deel van de opbrengt naar een goed doel gaat, en van de nieuwe halal frikandellenbroodjes.

Dit is een samenvatting van het (foto-)verslag dat verschijnt in Bakkers in bedrijf nummer 3. Het magazine ligt vrijdag 30 maart bij abonnees op de mat.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Gijs Kuijntjes volgt Evert-Jan van Egteren op bij Royal Steensma
Evert-Jan van Egteren, salesmanager Ambacht/Food Service, neemt na bijna 12 jaar afscheid van Royal Steensma en wordt eigenaar van een Coop-supermarkt met bakkerij in zijn woonplaats Uddel. Gijs Kuijntjes volgt Van Egteren per 24 november op.
Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava
Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.
Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2
Heel Holland Bakt 2019-2020-winnaar Anouk heeft het ‘Heel Holland bakt Kinderbakboek’ geschreven. Dat is verschenen in een serie, waaronder ook ‘Heel Holland Bakt Mee’, ‘Heel Holland bakt Thuis’, ‘Heel Holland Bakt Brood’ en ‘Heel Holland Bakt Appeltaart’.