Een greep uit de boeiende stends

uitgelicht 2

Carlo Kooltjes en Carlo Kuiper van Delta Horeca grootkeukentechniek bakken lichte wentelteefjes, een mooie snack van restanten brood. Nieuw is de Speedlight tosti machine – hierin kun je zelfs broodjes met sla bakken. Zo’n goed gevuld broodje verhoogt de marge van eenvoudige tostiprijs naar vier tot vijf euro.

    foto-bakkersvak-2018.Delta-Horeca.Xandra-Veltman-274x300-274x300

De complete Beko bedrijven waaronder Beko Techniekpresenteerden zich. Beko is onder meer dealer van Wiesheu, die verderop in de hal ovens demonstreerde. Het bedrijf is gespecialiseerd in bakken in de winkel, met bijvoorbeeld de combi-etage met steenoven en hete-luchtovens. Kleinere DIBAS-ovens (intelligente baksystemen) waren ook te zien. Handig zijn de schuifdeuren, waardoor er geen extra ruimte nodig is om de oven te openen. Alle ovens hebben een opgebouwd afzuigsysteem. Je rolt het geheel de winkel in en klaar.

  foto-bakkersvak-2018.beko-wiesheu.02.Xandra-Veltman-225x300-225x300

Emondt heeft een complete bakkerswinkel ingericht met koel- en vriescellen ernaast. De stand oogst veel lof, vertelt Stevan Gervink, projectleider interieurprojecten. Emondt maakt alles zelf, onder meer vitrines, koeltoonbanken die allemaal in temperatuur en luchtvochtigheid in te stellen zijn zodat het klimaat overal gelijk is.

  foto-bakkersvak-2018.Emondt.01.Xandra-Veltman-298x300-298x300

Culinair adviseur Yves Mistiaan van Pidy Gourmet laat zien wat er mogelijk is met de producten van dit West-Vlaamse bedrijf uit Ieper. De sponge cakes zelf zijn al lekker. Zoals de biologische, de wortel, framboos, noten, chocola, pistache, enzovoorts. Met (joconde) en zonder amandel… proeven dus.

  foto-bakkersvak-2018.pidy-gourmet.01.Xandra-Veltman-300x201-300x201

De verschillende producten van kurkumamix van Royal Steensma smaakten goed. Behalve een gezond imago geeft de goudgele kleur van kurkuma sfeer aan producten voor Pasen en de zomer, stelt Evert-Jan van Egteren. Veel mensen zullen waarschijnlijk de proefzakjes uitproberen.

  foto-bakkersvak-2018.royal-steensma.Xandra-Veltman-194x300-194x300

Kent u Hans Spitsbaard nog, de winnaar van heel Holland bakt? Twee dagen lang gaf hij een professionele en inspirerende invulling aan de producten van Royal Smilde: lege en (half) gevulde bodems bijvoorbeeld. Daarnaast was het smullen van de ‘ouwe taart’ appelgebakjes waarvan een deel van de opbrengt naar een goed doel gaat, en van de nieuwe halal frikandellenbroodjes.

  foto-bakkersvak-2018.Hans-Spitsbaard.royal-smilde.Xandra-Veltman-174x300-174x300

Dit is een samenvatting van het (foto-)verslag dat verschijnt in Bakkers in bedrijf nummer 3. Het magazine ligt vrijdag 30 maart bij abonnees op de mat.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Mercedes is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in een spannende finale. Mercedes versloeg haar medefinalisten Amel, Jan en Zineb en schreef daarmee de titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022/2023 op haar naam.

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Het format is voor het jubileumseizoen van dit populaire programma voor thuisbakkers niet gewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan. De jury bestaat zoals altijd uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en André van Duin presenteert het programma

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Tien nieuwe kandidaten strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023. Op de website van Heel Holland Bakt worden Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb als deelnemers geïntroduceerd. Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1 met een jubilieumaflevering.