Een greep uit de boeiende stends

uitgelicht 2

Carlo Kooltjes en Carlo Kuiper van Delta Horeca grootkeukentechniek bakken lichte wentelteefjes, een mooie snack van restanten brood. Nieuw is de Speedlight tosti machine – hierin kun je zelfs broodjes met sla bakken. Zo’n goed gevuld broodje verhoogt de marge van eenvoudige tostiprijs naar vier tot vijf euro.

    foto-bakkersvak-2018.Delta-Horeca.Xandra-Veltman-274x300-274x300

De complete Beko bedrijven waaronder Beko Techniekpresenteerden zich. Beko is onder meer dealer van Wiesheu, die verderop in de hal ovens demonstreerde. Het bedrijf is gespecialiseerd in bakken in de winkel, met bijvoorbeeld de combi-etage met steenoven en hete-luchtovens. Kleinere DIBAS-ovens (intelligente baksystemen) waren ook te zien. Handig zijn de schuifdeuren, waardoor er geen extra ruimte nodig is om de oven te openen. Alle ovens hebben een opgebouwd afzuigsysteem. Je rolt het geheel de winkel in en klaar.

  foto-bakkersvak-2018.beko-wiesheu.02.Xandra-Veltman-225x300-225x300

Emondt heeft een complete bakkerswinkel ingericht met koel- en vriescellen ernaast. De stand oogst veel lof, vertelt Stevan Gervink, projectleider interieurprojecten. Emondt maakt alles zelf, onder meer vitrines, koeltoonbanken die allemaal in temperatuur en luchtvochtigheid in te stellen zijn zodat het klimaat overal gelijk is.

  foto-bakkersvak-2018.Emondt.01.Xandra-Veltman-298x300-298x300

Culinair adviseur Yves Mistiaan van Pidy Gourmet laat zien wat er mogelijk is met de producten van dit West-Vlaamse bedrijf uit Ieper. De sponge cakes zelf zijn al lekker. Zoals de biologische, de wortel, framboos, noten, chocola, pistache, enzovoorts. Met (joconde) en zonder amandel… proeven dus.

  foto-bakkersvak-2018.pidy-gourmet.01.Xandra-Veltman-300x201-300x201

De verschillende producten van kurkumamix van Royal Steensma smaakten goed. Behalve een gezond imago geeft de goudgele kleur van kurkuma sfeer aan producten voor Pasen en de zomer, stelt Evert-Jan van Egteren. Veel mensen zullen waarschijnlijk de proefzakjes uitproberen.

  foto-bakkersvak-2018.royal-steensma.Xandra-Veltman-194x300-194x300

Kent u Hans Spitsbaard nog, de winnaar van heel Holland bakt? Twee dagen lang gaf hij een professionele en inspirerende invulling aan de producten van Royal Smilde: lege en (half) gevulde bodems bijvoorbeeld. Daarnaast was het smullen van de ‘ouwe taart’ appelgebakjes waarvan een deel van de opbrengt naar een goed doel gaat, en van de nieuwe halal frikandellenbroodjes.

  foto-bakkersvak-2018.Hans-Spitsbaard.royal-smilde.Xandra-Veltman-174x300-174x300

Dit is een samenvatting van het (foto-)verslag dat verschijnt in Bakkers in bedrijf nummer 3. Het magazine ligt vrijdag 30 maart bij abonnees op de mat.

Lees ook
‘Wij willen de beste van de klas zijn’

‘Wij willen de beste van de klas zijn’

© Royal Steensma Een gloednieuwe bedrijfsfilm, een kersvers voorjaarsmagazine, verrassende toepassingsmogelijkheden van de populaire specerij kurkuma, een afgestoft en verbeterd kleinbroodpoeder én demonstraties van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander. Royal Steensma is klaar voor Bakkersvak! Met het in dienst nemen van...

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. De vierde editie staat nu online. In deze editie: cookie dough proeven bij Van der Pol, Bake for Life en Bakery Nexus naar Oeganda, Bakkerij Martens over Debic Crème Pâtissière, Hiljo en Hidde over kurkuma en hazelnootspijs en natuurlijk...

Bakkerij Matthijs Boon en Everbake in RTL4-programma

Bakkerij Matthijs Boon en Everbake in RTL4-programma

HILVERSUM - Sander van Gastel van EverBake Ovens & Bakkerijtechniek komt aan het woord in het RTL4 programma Van Passie naar Droombaan. In dit programma is te zien hoe mensen worden gevolgd om van hun passie hun droombaan te maken, in dit geval het starten van een eigen bakkerij. Een van de tips was: ‘zorg ervoor dat je goede apparatuur hebt zoals...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...