Gratis app Bakkersbrein ingrijpend vernieuwd

Bakkersbrein_Stichting Ambachtelijke Bakkerij

De app Bakkersbrein, een initiatief van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de Nationale Bakkerij Academie, is volledig vernieuwd. Het leereffect is vergroot, waardoor deelnemers met de online quiz hun kennis eenvoudig kunnen uitbreiden.

De app Bakkersbrein bestaat al sinds 2016 en wordt sindsdien veelvuldig gebruikt door bakkerijmedewerkers die spelenderwijs hun kennisniveau willen verhogen. Door de jaren heen zijn er verschillende vragen, functies, levels en categorieën toegevoegd. Bovendien is de app, die aanvankelijk alleen vragen bevatte voor winkelmedewerkers, uitgebreid met een quiz speciaal voor productie­medewerkers. Zij konden de app gebruiken om vragen te beantwoorden over de bakkerij, processen, apparatuur en ingrediënten.

Vergroot leereffect

Sinds kort is Bakkersbrein volledig vernieuwd. Technisch gezien was de app verouderd geraakt en ook inhoudelijk zijn in de nieuwe versie de puntjes op de i gezet. “In de nieuwe versie van Bakkersbrein hebben we de levels en doelgroepen weggelaten”, legt Sandra Pluim, coördinator van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, uit. “Je kunt nu de categorieën door elkaar heen spelen en vindt daarin zowel oude als nieuwe vragen. Je kiest zelf wat je wilt spelen. Gaandeweg kun je punten behalen, waarmee je op een steeds hoger niveau komt.”

Een van de belangrijkste veranderingen in de app is de uitgebreidere aandacht voor het leereffect. “In de eerdere versie van Bakkersbrein kreeg je wel te zien welk antwoord het juiste was, maar je kon nergens terug­vinden waarom dat het geval was”, aldus Sandra. “Nu zie je aan het eind van elke categorie welk antwoord je fout had, waarom dat fout was en wat het juiste antwoord is. De uitleg is makkelijk terug te lezen. Hierdoor vergroten wij het leereffect en worden antwoorden beter begrepen door de deelnemers.”

Nog persoonlijker

Aan de vernieuwde app kan de organisatie nu eenvoudig categorieën met vragen toevoegen, bijvoorbeeld rondom de zomervakantie, Sinterklaas of Pasen. Ondernemers kunnen overigens ook zelf een bedrijfsspecifieke categorie toevoegen, met tien vragen over bijvoorbeeld hun eigen personeelsbeleid, huisregels, verpakkingen of het assortiment. “Deze bedrijfscategorie hebben we nog persoonlijker gemaakt”, benadrukt Sandra. “De eventueel te winnen prijzen zijn voor de medewerkers al zichtbaar in de app, waardoor zij de quiz vaker en langer zullen spelen. Ondernemers kunnen in de app bovendien zelf de collectieve resultaten inzien. Ze zijn hiervoor niet langer afhankelijk van de organisatie. En mis je als ondernemer nog een categorie vragen, die je graag zou terugvinden in de app? Laat het ons weten! Wij bekijken de mogelijkheden en kunnen, indien gewenst, een extra categorie toevoegen. Zo houden we de app up-to-date en relevant voor alle medewerkers in de sector.”

Bakkersbrein

De app Bakkersbrein is ontwikkeld door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de Nationale Bakkerij Academie, en is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het gebruik van Bakkersbrein en toevoeging van een extra, gepersonaliseerde bedrijfscategorie is geheel kosteloos. De app is gratis te downloaden in de App Store (IOS) en de Play Store (Android). Kijk ook eens op www.bakkersbrein.nl. Download daar ook de poster en hang deze op in je medewerkersruimte! Dan weet iedereen dat de vernieuwde versie van Bakkersbrein beschikbaar is.

 

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij
Tel. 088 - 66 693 33
info@ambachtelijkebakkerij.nu

Lees ook
NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2% gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Zo laten de nieuwste GfK-cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zien.

Nieuwe indeling en automatisering voor Bakkerij De Lekkerbek: "Bakken is leuker dan verbouwen"

Nieuwe indeling en automatisering voor Bakkerij De Lekkerbek: "Bakken is leuker dan verbouwen"

Van 250 naar ruim 2000 vierkante meter. Bakkerij De Lekkerbek in Gronsveld van Ruud en René Mingels is dankzij de nieuwbouw acht keer zo groot geworden. Van idee tot realisatie duurde het hele proces drie jaar. Vooral in de voorbereiding moesten de broers de nodige hobbels nemen.

Houd uw modellen actueel

Houd uw modellen actueel

Algemene voorwaarden, een opdrachtbevestiging of overeenkomst. Controleer regelmatig of de gebruikte modellen nog actueel zijn.