Gratis app Bakkersbrein ingrijpend vernieuwd

Bakkersbrein_Stichting Ambachtelijke Bakkerij

De app Bakkersbrein, een initiatief van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de Nationale Bakkerij Academie, is volledig vernieuwd. Het leereffect is vergroot, waardoor deelnemers met de online quiz hun kennis eenvoudig kunnen uitbreiden.

De app Bakkersbrein bestaat al sinds 2016 en wordt sindsdien veelvuldig gebruikt door bakkerijmedewerkers die spelenderwijs hun kennisniveau willen verhogen. Door de jaren heen zijn er verschillende vragen, functies, levels en categorieën toegevoegd. Bovendien is de app, die aanvankelijk alleen vragen bevatte voor winkelmedewerkers, uitgebreid met een quiz speciaal voor productie­medewerkers. Zij konden de app gebruiken om vragen te beantwoorden over de bakkerij, processen, apparatuur en ingrediënten.

Vergroot leereffect

Sinds kort is Bakkersbrein volledig vernieuwd. Technisch gezien was de app verouderd geraakt en ook inhoudelijk zijn in de nieuwe versie de puntjes op de i gezet. “In de nieuwe versie van Bakkersbrein hebben we de levels en doelgroepen weggelaten”, legt Sandra Pluim, coördinator van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, uit. “Je kunt nu de categorieën door elkaar heen spelen en vindt daarin zowel oude als nieuwe vragen. Je kiest zelf wat je wilt spelen. Gaandeweg kun je punten behalen, waarmee je op een steeds hoger niveau komt.”

Een van de belangrijkste veranderingen in de app is de uitgebreidere aandacht voor het leereffect. “In de eerdere versie van Bakkersbrein kreeg je wel te zien welk antwoord het juiste was, maar je kon nergens terug­vinden waarom dat het geval was”, aldus Sandra. “Nu zie je aan het eind van elke categorie welk antwoord je fout had, waarom dat fout was en wat het juiste antwoord is. De uitleg is makkelijk terug te lezen. Hierdoor vergroten wij het leereffect en worden antwoorden beter begrepen door de deelnemers.”

Nog persoonlijker

Aan de vernieuwde app kan de organisatie nu eenvoudig categorieën met vragen toevoegen, bijvoorbeeld rondom de zomervakantie, Sinterklaas of Pasen. Ondernemers kunnen overigens ook zelf een bedrijfsspecifieke categorie toevoegen, met tien vragen over bijvoorbeeld hun eigen personeelsbeleid, huisregels, verpakkingen of het assortiment. “Deze bedrijfscategorie hebben we nog persoonlijker gemaakt”, benadrukt Sandra. “De eventueel te winnen prijzen zijn voor de medewerkers al zichtbaar in de app, waardoor zij de quiz vaker en langer zullen spelen. Ondernemers kunnen in de app bovendien zelf de collectieve resultaten inzien. Ze zijn hiervoor niet langer afhankelijk van de organisatie. En mis je als ondernemer nog een categorie vragen, die je graag zou terugvinden in de app? Laat het ons weten! Wij bekijken de mogelijkheden en kunnen, indien gewenst, een extra categorie toevoegen. Zo houden we de app up-to-date en relevant voor alle medewerkers in de sector.”

Bakkersbrein

De app Bakkersbrein is ontwikkeld door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de Nationale Bakkerij Academie, en is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het gebruik van Bakkersbrein en toevoeging van een extra, gepersonaliseerde bedrijfscategorie is geheel kosteloos. De app is gratis te downloaden in de App Store (IOS) en de Play Store (Android). Kijk ook eens op www.bakkersbrein.nl. Download daar ook de poster en hang deze op in je medewerkersruimte! Dan weet iedereen dat de vernieuwde versie van Bakkersbrein beschikbaar is.

 

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij
Tel. 088 - 66 693 33
info@ambachtelijkebakkerij.nu

Lees ook
EHB(K)O

EHB(K)O

Dertig jaar geleden liep ik, broekie van nog geen 21, stage bij een accountantskantoor. Ik mocht mee naar een klant in het noorden van het land en moest het kasboek opvragen bij de directie. De kast ging open en mevrouw haalde daar twee schriftjes uit met de legendarische woorden: “Welke moet je eigenlijk hebben, de groene of die zwarte?”

SIGEP 2022 gaat door

SIGEP 2022 gaat door

De ijs-, banket-, chocolade-, bakkerij- en koffieketen ontmoeten elkaar dit jaar live op de vakbeurs SIGEP van 12 tot 16 maart in het Rimini Expo Center. De vakbeurs SIGEP is een ontmoetingsplek voor iedereen uit de sector op zoek naar nieuwe producten en technologieën. Daarnaast biedt SIGEP wedstrijden en lezingen. Dan opent digitale platform van Italian...

Laat het ambacht horen

Laat het ambacht horen

In december kijken mensen traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar, hoewel we in onze branche soms zouden willen dat we in die periode tijd hadden om even terug te kijken... Er valt veel te zeggen over 2021, maar ik denk dat de belangrijkste conclusie is dat het ambacht zichzelf stevig op de kaart heeft gezet.