Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

24 januari 2018

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Altijd op de hoogte blijven?