Food Innovation Academy wordt etalage voor werken in voeding

Food Innovation Academy_BIB 1-2020_1

V.l.n.r. Alfred Bruin (Royal Steensma), Peter Eversdijk (EverBake) en Hidde de Brabander (IJscentrum). Foto Oscar van der Wijk. ‘Investeren in geld én enthousiasme’ De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen wil gekwalificeerde medewerkers opleiden voor voeding gerelateerde bedrijven, gezamenlijk foodonderzoek doen en een ...
Dossiers
Lees ook
IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

Het IJscentrum heeft twee nieuwe masterclasses van Hidde de Brabander online gezet. Dit zijn een ijsvariant op de klassieker Saint-Honoré en het chocoladedessert Terra Preta.

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Essenor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA). Hiermee wordt sensorisch marktonderzoek een nieuwe pijler van het opleidings- en onderzoeksinstituut. Essenor tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent deze zomer een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw...

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Zomer 2021 verhuizen de studenten van de Rotterdamse bakkersopleidingen van Albeda definitief naar de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Daar krijgen ze een plek in de Bakery Innovation Academy (BIA). Daarnaast kijkt Albeda of het samen met Lentiz onderwijsgroep crossovers kan ontwikkelen, zodat er ambachtelijk en industrieel wordt opgeleid...