Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Het is bekend welke bakkers en slagers de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje hebben gehaald. Dit jaar gaan er elf deelnemers door omdat twee bakkers eenzelfde score behaalden. "Dit is echt een moment voor bakkers. Hier kijken ze heel het jaar naar uit", vertelt juryvoorzitter Ton Poppelaars aan Omroep Brabant.

Tussen de finalisten staan een hoop 'oude bekenden'. Zo zitten de nummers één, twee en drie van vorig jaar - Christiaan van de Vegt, Leon van Dongen en Slagerij kwant - er ook dit jaar weer bij. Alle finalisten kregen in de aanloop naar de wedstrijd een mysterieshopper over de vloer. "Het is wel de bedoeling dat de broodjes die in de winkel liggen ook van goede kwaliteit zijn, er lekker uitzien en goed smaken”, aldus juryvoorzitter Ton Poppelaars. De jury keurde alle gekochte broodjes en bepaalde dat de volgende bakkers en slagers doorgaan naar de finale:

 • Bakker Allard uit Drunen, Allard Jacobs
 • Bakker Pim uit Waalwijk, Ben van Haren
 • Bakkerij de Jong uit Oosterhout, Koen de Jong
 • Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg, Lars van Dongen
 • Bakkerij van de Mortel uit Someren, Rick Slaats
 • Bakkerij Verba uit Sleeuwijk, Christiaan van der Vegt
 • De Jong Deli uit Breda, Dennis
 • Echte Bakker van der Steen uit Made, Jeroen van der Steen
 • Jumbo de Bresser uit Baarle-Nassau, Bart de Bresser
 • Jurgen en Carolien van Dongen Terheijden, Jurgen van Dongen
 • Keurslagerij de Kwant uit Hank, Ron de Kwant

De tien finalisten bakken maandagmiddag 25 maart bij het Clingel College hun worstenbroodje. Dit bepaalt de helft van de score. Daarnaast krijgen ze ook nog een keer bezoek van een mysterieshopper. De twee scores bepalen samen wie de wedstrijd wint. De winnaar wordt 29 maart bekend gemaakt.

Naast professionals strijden ook de thuisbakkers, Vmbo- en mbo-ers om de titel. Zij leverden dinsdagochtend 19 gebruari hun worstenbroodjes is. Op het moment van schrijven was nog niet bekend wie er in deze categorieën doorgaan naar de finale. De beste vijf van elke categorie gaan ook op 25 maart aan de slag bij het Clingel College en horen 29 maart wie de winnaar is.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vinden de finales van Skills Heroes Patissier plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Acht finalisten van verschillende scholen in Nederland strijden om zich na de finales te mogen kwalificeren voor WorldSkills 2022 in Shanghai.

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder uit Uddel is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2022, tijdens het Bakkersfestijn van bakkersorganisatie Top Bakkers. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bij hen aangesloten bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen.