Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018

Showstuk Dutch Pastry Award

Dutch-Pastry-Award-2018-300x225 Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart. Het thema  van dit jaar was 'History'. Faasen beeldde de 'circle of life' uit met een aap en een levensboom. Bezoekers van de beurs kozen bijna unaniem voor dit showstuk waardoor Faasen ook de publieksprijs mee naar huis mocht nemen.

Marlon Koning bezette de tweede plaats. Volgens de jury was het verschil tussen Marlon en Esther erg klein en was het geen makkelijke beslissing. Marlon won naast het zilver ook nog de design-award. Goos Burlach kreeg het brons omgehangen. Tot slot reikte het Bakery Institute nog de Jurgen Willems aanmoedigingsprijs uit aan Marco Reijnen, docent aan het Rijn IJssel College in Wageningen. Hij mag een cursus volgen bij het Bakery Institute.

Esther was vanzelfsprekend erg blij met de winst. In een reactie zei ze: “Vet dat ik het vak heb kunnen overdragen en ik ben trots op al mijn studenten”. Maar die waren deze dag natuurlijk juist trots op haar. Bij de winst hoort ook een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. “Ik ben er helemaal klaar voor om mee te gaan lopen en leren van het Nederlands Patisserieteam.”

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Het thema voor volgend jaar is al bekend. Deelnemers gaan dan aan de slag met het thema 'Heroes'.

Lees ook
Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Chocolatier Marieke ten Have won maandag 7 maart de wedstrijd Beste Bonbon van Nederland. De jury was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was haar bonbon de uitgesproken winnaar.