Elias Läderach wint World Chocolate Masters

World Chocolate Masters_Elias Läderach

De Zwitser Elias Läderach won op 2 november de World Chocolate Masters. De Fransman Yoann Laval belandde op de tweede plaats en de Amerikaan Florent Cheveau werd derde. De Nederlander Patrick de Vries, patissier van Bakkerij Koopmans haalde de finale niet.

Aan de finale deden tien deelnemers mee. Zij moesten twee opdrachten uitvoeren met het thema Futropolis. De eerste opdracht was ‘Fresh Patisserie of Futropolis’, een versgemaakte chocolade patisserie. Dit was een heel nieuwe opdracht die een beetje deed denken aan alle bak- en kookwedstrijden op tv waar deelnemers hun producten uit een soort winkel/voorraadkast moeten halen. De kandidaten hadden uiteraard wel van tevoren door kunnen geven wat ze precies nodig hadden want hun recept war natuurlijk goed voorbereid. De tweede opdracht was een chocolade ontwerp van de ‘City of Tomorrow’. Eigenlijk een kleine variant van het grote showstuk dat ze op 31 oktober al moesten maken. Hiervoor kregen ze allemaal een witte stellage waarop, onder of door ze hun showstuk moesten maken.

World Chocolate Masters

Elias Läderach behaalde overall de hoogste score. De jury was vooral onder de indruk van zijn chocolade showstuk, geschonken bonbon en chocolade bonbon. In het juryrapport werd hij zelfs de Usain Bolt van de chocolade genoemd. In 2019 worden de creaties van Elias Läderbach tentoongesteld, verkocht en geserveerd in het bekende warenhuis Harrods.

De complete uitslag was als volgt:

 1. Elias Läderach - Zwitserland - 552p
 2. Yoann Laval - Frankrijk - 529p
 3. Florent Cheveau - Verenigde Staten - 517p
 4. Akihiro Kakimoto - Japan - 507p
 5. Eun-Hye Kim - Zuid Korea - 478p
 6. Tor Stubbe - Denemarken - 468p
 7. Michal Iwaniuk - Polen - 461p
 8. Barry Johnson - Groot-Britannië - 448p
 9. Jurgen Baert - België - 434p
 10. Desmond Lee- Singapore - 390p

Naast de titel World Chocolate Master waren er ook nog andere titels te winnen. Ook hier was Elias Läderbach succesvol, want hij won vijf van negen titels. Dit waren Showpoece, Snack to go, Praline, Press Award en Chocolate Design City of Tomorrow. De Amerikaan Florent Cheveau won Pastry, de Brit Barry Johnson Chocolate travel cake en de Deen Tor Stubbe Chocolate bar of the Future. Ook was er een prijs namens het publiek. Deze 'public vote' ging naar Marokkaan Yassine Lamjarred.

Wil je kijken of jij ook een Chocolate Master in je hebt? Op de website van de World Chocolate Masters staan verschillende recepten van alle deelnemers.

 • https://www.facebook.com/WorldChocolateMasters/videos/374535373325435/
       
Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...