Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

Koekje van eigen deeg

Van Eigen Deeg introduceert als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Samen met Bio4Pack ontwikkelde Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking. Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. De etiketten zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.

Verduurzaming

“Sinds de start van Van Eigen Deeg gebruiken we verantwoorde ingrediënten. Het kijken naar een verantwoorde verpakking was dan ook een logische vervolgstap,” vertelt Marijntje van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg. “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

De verduurzaming zet zich ook door in de koekjes. Van Eigen Deeg gebruikt alleen nog maar biologische rietsuiker aangevuld met biologische ahornsiroop en honing. Van Eigen Deeg maakt vier smaken koekjes in deze verpakking: Cranberry Kokos koek, Spelt Choco koek, Vijg Havermout koek en Honing Amandel koek.

Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg is een ambachtelijke koekjesbakkerij gevestigd in Nijmegen. De bakkerij wil verantwoorde producten maken met goede, eerlijke ingrediënten. Van Eigen Deeg is opgericht door bakkersdochter en koekjesexpert Marijntje van Benthum.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
270 miljoen subsidie voor verduurzaming industrie en energie-innovatieprojecten

270 miljoen subsidie voor verduurzaming industrie en energie-innovatieprojecten

Het kabinet wil dat de Nederlandse industrie gaat verduurzamen en trekt daarvoor 270 miljoen uit. Bedrijven en instellingen die innoveren of investeren in de vermindering van CO2-uitstoot kunnen gebruikt maken van verschillende subsidies die dit voorjaar open gaan.

Overheid benoemt commissie voor verduurzaming industrie

Overheid benoemt commissie voor verduurzaming industrie

Ook de industrie moet aan de slag met verduurzaming. Hiervoor heeft het kabinet de Adviescommissie Maatwerkafspraken Verduurzaming Industrie ingesteld. “Met de maatwerkaanpak kijken we wat de industrie extra én eerder kan doen om te verduurzamen”, aldus minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.

Kennisprogramma tijdens Packaging Innovations 2023

Kennisprogramma tijdens Packaging Innovations 2023

De vakbeurs Packaging Innovationbiedt naast een beursvloer ook een kennisprogramma. Regelgeving, minimalisatie- en optimalisatie van verpakkingen en diverse innovaties hierin voeren hierbij de boventoon.