Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

Koekje van eigen deeg

Van Eigen Deeg introduceert als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Samen met Bio4Pack ontwikkelde Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking. Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. De etiketten zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.

Verduurzaming

“Sinds de start van Van Eigen Deeg gebruiken we verantwoorde ingrediënten. Het kijken naar een verantwoorde verpakking was dan ook een logische vervolgstap,” vertelt Marijntje van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg. “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

De verduurzaming zet zich ook door in de koekjes. Van Eigen Deeg gebruikt alleen nog maar biologische rietsuiker aangevuld met biologische ahornsiroop en honing. Van Eigen Deeg maakt vier smaken koekjes in deze verpakking: Cranberry Kokos koek, Spelt Choco koek, Vijg Havermout koek en Honing Amandel koek.

Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg is een ambachtelijke koekjesbakkerij gevestigd in Nijmegen. De bakkerij wil verantwoorde producten maken met goede, eerlijke ingrediënten. Van Eigen Deeg is opgericht door bakkersdochter en koekjesexpert Marijntje van Benthum.

Lees ook
Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Ruim 250 exposanten presenteerden zich op Empack 2022 aan 5.500 bezoekers in Evenementenhal Gorinchem. De organisator Easyfairs noemt het een geslaagde editie. Netwerken was de hoofdmoot en de kennissessies werden goed bezocht.

Empack speelt in op behoefte van netwerken en flexwerken

Empack speelt in op behoefte van netwerken en flexwerken

De Verpakkingsbeurs Empack speelt in op de behoefte van netwerken en flexwerken. In Evenementenhal Gorinchem is een aparte ruimte ingericht waar bezoekers het beursbezoek kunnen combineren met een meeting of flexwerken.