Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

7 juli 2017

Van Eigen Deeg introduceert als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Samen met Bio4Pack ontwikkelde Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking. Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. De etiketten zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.

Verduurzaming

“Sinds de start van Van Eigen Deeg gebruiken we verantwoorde ingrediënten. Het kijken naar een verantwoorde verpakking was dan ook een logische vervolgstap,” vertelt Marijntje van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg. “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

De verduurzaming zet zich ook door in de koekjes. Van Eigen Deeg gebruikt alleen nog maar biologische rietsuiker aangevuld met biologische ahornsiroop en honing. Van Eigen Deeg maakt vier smaken koekjes in deze verpakking: Cranberry Kokos koek, Spelt Choco koek, Vijg Havermout koek en Honing Amandel koek.

Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg is een ambachtelijke koekjesbakkerij gevestigd in Nijmegen. De bakkerij wil verantwoorde producten maken met goede, eerlijke ingrediënten. Van Eigen Deeg is opgericht door bakkersdochter en koekjesexpert Marijntje van Benthum.

Altijd op de hoogte blijven?