Eerste Baskin-Robbins geopend in Nederland

Vakblad IJS!_Opening Baskin Robbins

Baskin-Robbins, de grootste ijsketen ter wereld, opende 25 april zijn deuren in Utrecht. Deze eerste vestiging in Nederland heeft een wereldwijd nieuw concept: eigengemaakte koffie, zitplaatsen en een bakery met onder andere crêpes, gebak en wafels. “Hierdoor is de hele dag een belevenis voor de klant, 365 dagen in een week”, aldus Roberto Fava, ondernemer van Dunkin' Donuts, het zusterbedrijf van Baskin-Robbins. De Nederlandse vestiging is de eerste Baskin-Robbins met dit concept.

De ijssalon werd feestelijk geopend met een dj en een toespraak van Nabil Besali, CEO van Amba Daoud en master-franchisenemer van het bedrijf in Nederland, en Roberto Fava. De bezoekers mochten een shake, wafels en het ijs proeven. Het interieur is roze met groen gekleurd en ‘typisch Hollands’. “Het enige wat over is van het oude concept is het logo aan de buitenkant”, aldus Fava.

Volgens Fava is de ijssalon een 24-uurs concept door het toevoegen van eigengemaakte koffie en lattés en een bakery. “In de winter kiezen mensen voor chocolademelk en een wafel en in de zomer voor ijs. Ook zijn er zitplaatsen en dit zie je niet veel in ijssalons. Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om te ijsfonduen in de ijssalon."

Begin 2019 wil de ijssalon vier vestigingen hebben in Nederland. “De eerste locatie is in Utrecht, omdat in Utrecht alles gebeurt en de horeca ontwikkelt zich onderscheidend. Verder zijn we in onderhandeling met de NS voor vestigingen op het stations en zoeken wij vooral toplocaties, zoals in Amsterdam” aldus Fava.

De ijssalon verkoopt 31 smaken (ook in het logo is het nummer 31 verwerkt), waarvan 10 smaken de basis vormen. De andere smaken worden voortdurend gewisseld. In totaal werkt Baskin-Robbins met 1200 smaken. Binnenkort verschijnen ook typisch Nederlandse smaken in de ijssalon. Baskin-Robbins heeft meer dan 7900 winkels in 53 landen over de hele wereld.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

Bakkers in bedrijf zoekt jubilarissen

Bakkers in bedrijf zoekt jubilarissen

Dit jaar bestaat Bakkers in bedrijf 25 jaar! Dat vieren we met een speciale jubileumeditie, die na de zomer verschijnt. Daarvoor zijn we op zoek naar andere jubilarissen in de branche. Bestaat jouw bedrijf 25 jaar, werk je dit jaar 25 jaar in de branche of ben je dit jaar zelf 25 geworden? Stuur een mail naar info@bakkersinbedrijf.nl en wie weet neemt...