Een merk bouwen met Fyn Ys

PREMIUM
Inmiddels bestaat Fyn Ys uit drie verkooppunten in Leusden, Barneveld en Vathorst.
INTERVIEW | Zijn loopbaan begon hij als chef in de betere restaurants. Inmiddels is Jelle Horst ijsbereider en eigenaar van Fyn Ys met filialen in Leusden, Barneveld en Vathorst. Zijn plan: een merk bouwen met Fyn Ys. Door samenwerking met de horeca en lokale supermarkten draait zijn ijsbedrijf in de winter door.
De nu 30-jarige Jelle Horst vond school nooit echt leuk. “Ik was een jongen van de praktijk en wist al op jonge leeftijd dat ik kok wilde worden.” Via een bbl-leerweg volgt hij de opleiding tot kok. Dan gaat het ineens hard. Hij wint het RTL 4-televisieprogramma Topchef met Robert Kranenborg en reist vervolgens de hele wereld over. Hij werkt in de beste restaurants in binnen- en buitenland en belandt uiteindelijk net voor corona in de keuken van La Provence in Driebergen. “Samen met de eigenaar ben ik vervolgens Fyn Ys begonnen. Het oorspronkelijke plan was dat ik het restaurant zou overnemen, maar dat liet langer op zich wachten dan ik wilde. Daarom startten we er een tweede onderneming naast.”