Dr. Oetker koopt Franse baktak van Unilever

Dr Oetker

Dr. Oetker neemt de Franse producent van bakproducten en desserts Alsa over van Unilever. Het Duitse bedrijf maakte bekend dat de twee partijen hierover tot overeenstemming over zijn gekomen. De ondernemingsraad en de mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Volgens Dr. Oetker vullen de producten van Alsa het assortiment goed aan. Alsa heeft een fabriek iets ten zuiden van Nancy. Unilever wilde af van het bedrijfsonderdeel, dat niet langer tot de belangrijkste activiteiten van het Brits-Nederlands was- en voedingsmiddelenconcern werd gerekend.

Bron: ANP

Lees ook
Tijsterman Bakkers wordt Bakker van Maanen

Tijsterman Bakkers wordt Bakker van Maanen

Bakker van Maanen heeft sinds 1 mei de winkels van Tijsterman Bakkers overgenomen. De winkels zijn op 4, 5 en 6 mei heropend in de stijl en het interieur van Bakker van Maanen.

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.