Deuren Bakkersvak 2018 gaan bijna open

Bakkersvak persfoto

nieuwe locatie Bakkersvak Het is bijna zover: komende zondag en maandag 4 en 5 maart opent Bakkersvak 2018 de deuren. Evenementenhal Gorinchem staat die twee dagen helemaal in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders. Het complete programma is inmiddels bekend. Van de Dutch Pastry Award tot de Gelato Festival Challenge en een unieke demonstratie ‘dessert op bord’ van topchef Maurits van der Vooren.

Dit jaar zijn alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht: het belevenisplein. Martijn Verkerk van de Afdeling Communicatie NBOV, vertelt wat er allemaal te zien en te beleven is: “Het BoulangerieTeam staat samen met het Nederlands Patisserie Team en Bakery Institute op één plein waar de hele dag door demonstraties, workshops en masterclasses worden gehouden. Centraal op het plein staat het thema ‘Ken je klassiekers’. Het doel van het belevenisplein is dat er voor elke bezoeker iets te leren valt. Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rond loopt, iedereen wordt uitgedaagd en aan het denken gezet.”

Tijdloze klassiekers

“Om onderscheidend te zijn, wordt regelmatig gedacht aan het maken van nieuwe producten, maar de klassiekers goed uitvoeren is ook belangrijk. Daarom gaat het BoulangerieTeam aan de slag met de krentenbol, een tijgerwit en het Hollandse koffiebroodje. Zo worden een aantal tijdloze klassiekers gemaakt en zijn er varianten in een nieuw jasje. Er wordt een mooie twist aan deze producten gegeven. Met een eigentijdse variatie of een verrassende techniek nodigen we iedereen uit zelf te gaan experimenteren”, aldus Martijn.

Het omvangrijke programma van Bakkersvak bestaat naast productdemonstraties van het BoulangerieTeam onder meer uit masterclasses van het Nederlands Patisserie Team, de Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau), tips & tricks van Bakery Institute, live productbeoordelingen door het Nederlands Bakkerij Centrum, voorrondes van de Gelato Festival Challenge en verschillende ijsdemonstraties.

Kijk hier voor de precieze tijden van de wedstrijden en demonstraties.

Maurits van der Vooren Demonstratie topchef Maurits van der Vooren

De demonstratie van topchef Maurits van der Vooren (uitgenodigd door het Nederlands Patisserie Team) op zondag 4 maart zal naar verwachting één van de publiekstrekkers zijn. Net als de andere onderdelen, is ook zijn demonstratie ‘dessert op bord’ bij te wonen op het belevenisplein. Van der Vooren toont hoe je mooie smaken combineert, bijzondere vormen gebruikt, ijscrumble toevoegt en welke gelletjes essentieel zijn voor een perfect dessert.

IJstour

Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent vergroot. Er is ook een ijstour op de beurs. Elke exposant die iets voor de ambachtelijke ijsbereider kan beteken, wordt specifiek aangegeven op de plattegrond. Het ijsplein vormt het centrale onderdeel van de tour. Op het ijsplein vinden de voorrondes van de Gelato Festival Challenge plaats en worden de ijsdemonstraties gehouden.

Kijk hier voor de precieze tijden van de Gelato Festival Challenge.

Virtual Reality

Een opvallend onderdeel op Bakkersvak is een Virtual Reality beleving op de stand van Cacao Barry, het premium chocolademerk van de Barry Callebaut Groep. De Cacao Barry Virtual Reality box biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een cacaoplantage. Ook kunnen bezoekers op de stand van Cacao Barry demonstraties van de aanwezige chefs volgen.

Kijk voor alle praktische informatie over openingstijden, parkeren, aanmelden, het volledige programma en alle standhouders op Bakkersvak.nl.

Lees ook
Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022

Chocolatier Marieke ten Have won maandag 7 maart de wedstrijd Beste Bonbon van Nederland. De jury was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was haar bonbon de uitgesproken winnaar.