Derde editie Bakkersvak Journaal online

Bakkersvakjournaal 3

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. De derde editie staat online. In deze editie: het pensioenfonds, Dawn, Vipam, chocolade tempereren met Callebaut en ijsbereider Leon Kees is blij met de uitbreiding van de beurs.

Dawn Foods laat bakkers dit jaar meereizen naar Amerika, op zoek naar de lekkerste en origineelste recepten voor typische Amerikaanse lekkernijen. Denk aan muffins, cheesecake, carrot cake en brownies. Naast de beste standaardrecepten uit Amerika wil het bedrijf klanten inspireren met luxe cakes. Het bedrijf laat tijdens Bakkersvak zien hoe bakkers hun klassieke cake een trendy twist kunnen geven.

Nieuwe webshop Vipam

Bakkersvak is een belangrijke beurs voor Vipam, groothandel in grondstoffen en decoratiematerialen voor banketbakker, patissier, chocolatier en ijsmaker. Op de stand van Vipam kunnen bezoekers zich laten inspireren; van het proeven van nieuwe smaken tot het opdoen van ideeën. Ook presenteert het bedrijf de nieuwe website met webshop waar makkelijk bestellingen kunnen worden geplaatst.

Bedrijfstakpensioenfonds

“Bij onze stand kunnen mensen terecht voor pensioengerelateerde vragen”, zegt Leo van Beekum, voorzitter van het pensioenfonds. “Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met het bestuur van het pensioenfonds.” Dat bestaat uit negen leden, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Het ene jaar leveren de vertegenwoordigers van de werkgevers de voorzitter, het andere jaar is een vertegenwoordiger van de werknemers voorzitter.

IJs van ‘Bakker Kees’

Leon Kees deelt in zijn column de ontstaansgeschiedenis van ijs van bekker Kees, hoe hij zijn klanten hoopte mee te nemen in een naamsverandering maar nu toch blij is met zijn naam.

De komende maanden volgen nog twee edities van het Bakkersvak Journaal. Presenteert u nieuwe producten of methoden op Bakkersvak 2018? Laat dit weten aan de bezoekers in het Bakkersvak Journaal.

Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over het digitale magazine? Neem dan contact op met de redactie door te mailen naarinfo@bakkersinbedrijf.nl 

Lees hier de eerste twee edities van het magazine.

Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijen met brood als primaire productgroep bieden vaak een gebaksassortiment met traditionele klassiekers zoals tompouces, slagroom en appeltaart, cake en moorkoppen. Deze klassiekers zijn niet voor niets nog steeds populair, er zit zeker potentieel in voor de toekomst. Maar doen jouw huidige creaties ook toekomstige klanten watertanden?

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...