Derde editie Bakkersvak Journaal online

Bakkersvakjournaal 3

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. De derde editie staat online. In deze editie: het pensioenfonds, Dawn, Vipam, chocolade tempereren met Callebaut en ijsbereider Leon Kees is blij met de uitbreiding van de beurs.

Dawn Foods laat bakkers dit jaar meereizen naar Amerika, op zoek naar de lekkerste en origineelste recepten voor typische Amerikaanse lekkernijen. Denk aan muffins, cheesecake, carrot cake en brownies. Naast de beste standaardrecepten uit Amerika wil het bedrijf klanten inspireren met luxe cakes. Het bedrijf laat tijdens Bakkersvak zien hoe bakkers hun klassieke cake een trendy twist kunnen geven.

Nieuwe webshop Vipam

Bakkersvak is een belangrijke beurs voor Vipam, groothandel in grondstoffen en decoratiematerialen voor banketbakker, patissier, chocolatier en ijsmaker. Op de stand van Vipam kunnen bezoekers zich laten inspireren; van het proeven van nieuwe smaken tot het opdoen van ideeën. Ook presenteert het bedrijf de nieuwe website met webshop waar makkelijk bestellingen kunnen worden geplaatst.

Bedrijfstakpensioenfonds

“Bij onze stand kunnen mensen terecht voor pensioengerelateerde vragen”, zegt Leo van Beekum, voorzitter van het pensioenfonds. “Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met het bestuur van het pensioenfonds.” Dat bestaat uit negen leden, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Het ene jaar leveren de vertegenwoordigers van de werkgevers de voorzitter, het andere jaar is een vertegenwoordiger van de werknemers voorzitter.

IJs van ‘Bakker Kees’

Leon Kees deelt in zijn column de ontstaansgeschiedenis van ijs van bekker Kees, hoe hij zijn klanten hoopte mee te nemen in een naamsverandering maar nu toch blij is met zijn naam.

De komende maanden volgen nog twee edities van het Bakkersvak Journaal. Presenteert u nieuwe producten of methoden op Bakkersvak 2018? Laat dit weten aan de bezoekers in het Bakkersvak Journaal.

Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over het digitale magazine? Neem dan contact op met de redactie door te mailen naarinfo@bakkersinbedrijf.nl 

Lees hier de eerste twee edities van het magazine.

Lees ook
Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

Per 1 januari 2019 is met terugwerkende kracht Alberco Holding ingestapt als aandeelhouder bij Vipam International BV in Geldermalsen, leverancier van een hoogwaardig assortiment grondstoffen, hulpmiddelen en bijzondere decoratiematerialen in food.

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...