Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg.

“Een croissant moet lekker bladeren. Juist wanneer het deeg goed gerezen is, kun je de laagjes bijna tellen. Zó hoort een croissant eruit te zien.” En niet alleen qua uitstraling valt er volgens hem veel te winnen wanneer je als ambachtelijke bakker zelf je croissants maakt. “Ook op het gebied van smaak voeg je als versspecialist natuurlijk heel veel toe! Je kunt net even je eigen draai aan het deeg geven en zelfs onderscheidende ingrediënten toevoegen, zoals kaneel, kokos of pesto.”

Niet moeilijk

Zelf getoerd gerezen deeg maken, is volgens Dré niet moeilijk. “Het is een kwestie van gewoon een keertje uitproberen. Voor ieder kunstje geldt: wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, lukt het best.” Als adviseur heeft hij wel een paar handige tips. “Gebruik altijd een goede boter voor getoerd gerezen producten. Met Debic Croissantboter kan iedere bakker van honderd procent natuurlijke ingrediënten een prachtig getoerd gerezen deeg maken. De boter wordt in dunne plakken aangeleverd, zodat je er goed mee kunt toeren. Hiermee creëer je prachtige laagjes in je deeg. De plasticiteit is groot en deeg en boter versmelten niet met elkaar.”

Daarnaast adviseert hij om het gronddeeg een dag van tevoren te maken en dit in de koelkast te bewaren. “Zo wordt het deeg door en door koud, net als de boter. Het zorgt voor een mooie verwerking van beide producten. Zet daarna de temperatuur van de rijskast niet te hoog, zodat de boter niet bij voorbaat door het deeg smelt. Dit hoort pas in de oven te gebeuren.” Dré adviseert bovendien om minimaal twee afbaktijden per dag te hanteren. “Bak niet al in de ochtend alles af, maar bewaar een charge voor in de middag. Het zorgt voor heerlijke geuren in de bakkerij en natuurlijk voor nóg versere producten.

Met één deeg alle kanten uit

Van getoerd gerezen deeg kunnen veel meer producten dan alleen naturel croissants worden gemaakt. “Denk ook aan kaasstengels, kaneelrolletjes of chocoladebroodjes”, tipt Dré. “Met één basisdeeg kun je alle kanten uit en diverse soorten getoerd gerezen producten maken. Wanneer je het basisdeeg gebruikt voor meerdere producten, valt er ook prijstechnisch meer te winnen. Zorg dat je als ambachtelijke vakman je prijs rechtvaardigt. Voeg verrassende smaakjes toe en speel met de bewerking; dan heb je in mum van tijd een onderscheidend assortiment.”

Ontdek de mogelijkheden en voordelen van zelf gemaakt getoerd gerezen deeg in de Debic brochure

Lees ook
Recept mangotaart

Recept mangotaart

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."...

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Moderne technieken zorgen voor smaakverfijning en langere houdbaarheid Polderland wordt Debic. Dezelfde topkwaliteit met een andere naam. De winst zit ‘m in de langere houdbaarheid van de slagroom en in de krachtige, praktische ondersteuning van het Debic team, van demo’s tot recepten en desgewenst advies. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn is een groot...

Polderland wordt Debic

Polderland wordt Debic

FrieslandCampina vervangt het merk Polderland met het merk Debic. “Hiermee zetten we alles op alles om ambachtelijke (banket)bakkers optimaal te ondersteunen”, vertelt Marketing manager Debic Benelux Bram van IJsel Smits. Hoogwaardige ingrediënten en grondstoffen worden steeds belangrijker voor de ambachtelijk bakker. Daar focust Debic zich op. "Als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...