Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg.

“Een croissant moet lekker bladeren. Juist wanneer het deeg goed gerezen is, kun je de laagjes bijna tellen. Zó hoort een croissant eruit te zien.” En niet alleen qua uitstraling valt er volgens hem veel te winnen wanneer je als ambachtelijke bakker zelf je croissants maakt. “Ook op het gebied van smaak voeg je als versspecialist natuurlijk heel veel toe! Je kunt net even je eigen draai aan het deeg geven en zelfs onderscheidende ingrediënten toevoegen, zoals kaneel, kokos of pesto.”

Niet moeilijk

Zelf getoerd gerezen deeg maken, is volgens Dré niet moeilijk. “Het is een kwestie van gewoon een keertje uitproberen. Voor ieder kunstje geldt: wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, lukt het best.” Als adviseur heeft hij wel een paar handige tips. “Gebruik altijd een goede boter voor getoerd gerezen producten. Met Debic Croissantboter kan iedere bakker van honderd procent natuurlijke ingrediënten een prachtig getoerd gerezen deeg maken. De boter wordt in dunne plakken aangeleverd, zodat je er goed mee kunt toeren. Hiermee creëer je prachtige laagjes in je deeg. De plasticiteit is groot en deeg en boter versmelten niet met elkaar.”

Daarnaast adviseert hij om het gronddeeg een dag van tevoren te maken en dit in de koelkast te bewaren. “Zo wordt het deeg door en door koud, net als de boter. Het zorgt voor een mooie verwerking van beide producten. Zet daarna de temperatuur van de rijskast niet te hoog, zodat de boter niet bij voorbaat door het deeg smelt. Dit hoort pas in de oven te gebeuren.” Dré adviseert bovendien om minimaal twee afbaktijden per dag te hanteren. “Bak niet al in de ochtend alles af, maar bewaar een charge voor in de middag. Het zorgt voor heerlijke geuren in de bakkerij en natuurlijk voor nóg versere producten.

Met één deeg alle kanten uit

Van getoerd gerezen deeg kunnen veel meer producten dan alleen naturel croissants worden gemaakt. “Denk ook aan kaasstengels, kaneelrolletjes of chocoladebroodjes”, tipt Dré. “Met één basisdeeg kun je alle kanten uit en diverse soorten getoerd gerezen producten maken. Wanneer je het basisdeeg gebruikt voor meerdere producten, valt er ook prijstechnisch meer te winnen. Zorg dat je als ambachtelijke vakman je prijs rechtvaardigt. Voeg verrassende smaakjes toe en speel met de bewerking; dan heb je in mum van tijd een onderscheidend assortiment.”

Ontdek de mogelijkheden en voordelen van zelf gemaakt getoerd gerezen deeg in de Debic brochure

Lees ook
Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Cappuccinocrèmegebakje

Cappuccinocrèmegebakje

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis om je creaties af te werken. Lekker gebak en de smeuïgste botercrème: je creëert steeds een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een extra rijke botersensatie.

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...