Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg.

“Een croissant moet lekker bladeren. Juist wanneer het deeg goed gerezen is, kun je de laagjes bijna tellen. Zó hoort een croissant eruit te zien.” En niet alleen qua uitstraling valt er volgens hem veel te winnen wanneer je als ambachtelijke bakker zelf je croissants maakt. “Ook op het gebied van smaak voeg je als versspecialist natuurlijk heel veel toe! Je kunt net even je eigen draai aan het deeg geven en zelfs onderscheidende ingrediënten toevoegen, zoals kaneel, kokos of pesto.”

Niet moeilijk

Zelf getoerd gerezen deeg maken, is volgens Dré niet moeilijk. “Het is een kwestie van gewoon een keertje uitproberen. Voor ieder kunstje geldt: wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, lukt het best.” Als adviseur heeft hij wel een paar handige tips. “Gebruik altijd een goede boter voor getoerd gerezen producten. Met Debic Croissantboter kan iedere bakker van honderd procent natuurlijke ingrediënten een prachtig getoerd gerezen deeg maken. De boter wordt in dunne plakken aangeleverd, zodat je er goed mee kunt toeren. Hiermee creëer je prachtige laagjes in je deeg. De plasticiteit is groot en deeg en boter versmelten niet met elkaar.”

Daarnaast adviseert hij om het gronddeeg een dag van tevoren te maken en dit in de koelkast te bewaren. “Zo wordt het deeg door en door koud, net als de boter. Het zorgt voor een mooie verwerking van beide producten. Zet daarna de temperatuur van de rijskast niet te hoog, zodat de boter niet bij voorbaat door het deeg smelt. Dit hoort pas in de oven te gebeuren.” Dré adviseert bovendien om minimaal twee afbaktijden per dag te hanteren. “Bak niet al in de ochtend alles af, maar bewaar een charge voor in de middag. Het zorgt voor heerlijke geuren in de bakkerij en natuurlijk voor nóg versere producten.

Met één deeg alle kanten uit

Van getoerd gerezen deeg kunnen veel meer producten dan alleen naturel croissants worden gemaakt. “Denk ook aan kaasstengels, kaneelrolletjes of chocoladebroodjes”, tipt Dré. “Met één basisdeeg kun je alle kanten uit en diverse soorten getoerd gerezen producten maken. Wanneer je het basisdeeg gebruikt voor meerdere producten, valt er ook prijstechnisch meer te winnen. Zorg dat je als ambachtelijke vakman je prijs rechtvaardigt. Voeg verrassende smaakjes toe en speel met de bewerking; dan heb je in mum van tijd een onderscheidend assortiment.”

Ontdek de mogelijkheden en voordelen van zelf gemaakt getoerd gerezen deeg in de Debic brochure

Lees ook
Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

René Lubach werkt al 33 jaar voor Echte Bakker Steehouder in Vianen. Hij is verantwoordelijk voor het gebak. Daarin is het zaak telkens te vernieuwen, om de klanten te kunnen blijven verrassen. De Prima Blanca Max, slagroom van Debic, helpt hem daarbij. “Dit is een hele fijne slagroom om mee te werken. Dankzij de vernieuwde afspuit- en decoratietechnieken...

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...