• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook Instagram LinkedIn
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Grondstoffen & ingrediënten

‘De toekomst van brood is desem’

23 oktober 2024 Marieke Pols Puratos
Featured image
PREMIUM
GRONDSTOFFEN | Workshops, proeven, de geschiedenis van brood en de desembibliotheek. Dat waren de ingrediënten van de deseminspiratietour van Puratos. “Brood is een van de meest geweldige uitvindingen ooit. En de toekomst van brood is desem.”

Desem vormde eeuwenlang de basis van brood, tot veel bakkers halverwege de negentiende eeuw overstapten op gist. Maar desem is terug van weggeweest. Steeds meer bakkers gebruiken het in hun bakkerij. Bakkers die hier meer over willen weten gaan naar het Sourdough Institute in Sankt Vith. Juni 2024 reisde een groep Echte Bakkers af naar het kleine dorpje in het Duitstalige deel van België, vlakbij de grens met Luxemburg, voor een deseminspiratietour. 

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op bakkersinbedrijf.nl
  • Ontvang 10x per jaar het Vakblad Bakkers in Bedrijf
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Grondstoffen & ingrediënten
Meer over
  • Desem
  • Inspiratie
  • Echte Bakkersgilde
  • Puratos
Lees ook

Eerste NK Brood­beleggen tijdens Week van het Brood

Van 20 t/m 26 januari 2025 organiseert het NBC de Week van het Brood. Stond voorgaande jaren volkorenbrood in de spotlight, nu gaat de aandacht naar de veelzijdigheid van brood. Met de nieuwe vorm, he...
6 januari 2025Nederlands Bakkerij Centrum

Meest gelezen artikelen uit Bakkers in bedrijf 2024

In aanloop naar 2025 blikt Bakkers in bedrijf terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen uit het blad vonden onze lezers het meest interessant en trokken de meeste views? Dit is de top 5 van 2024.
30 december 2025Redactie Bakkers in bedrijf

Top 5 best gelezen berichten Bakkers in bedrijf 2024

In aanloop naar 2025 blikt Bakkers in bedrijf terug op het afgelopen jaar. Welke berichten vonden onze lezers het meest interessant en trokken de meeste views? Dit is de top 5 van 2024.
27 december 2024
<<<23456>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Bakkers in Bedrijf 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Aanvragen

Agenda

  • 2 SEP 09:30 - 16:30

    BAKathon

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

Bakkers in bedrijf © 2025 Bakkers in bedrijf.
All rights reserved.
Facebook Instagram LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer