Cross-selling bij Puur Tamminga: ijs, patisserie, chocolade, brood én koffie

2017-11-22 Puur Tamminga Veenendaal-052

Wat gebeurt er als ijs, patisserie, chocolade, brood en de mogelijkheid om er een kop koffie bij te drinken elkaar ontmoeten? Vakblad IJS keek rond bij Puur Tamminga in Veenendaal.

Puur Tamminga is bijna drie keer zo groot geworden: van 140 vierkante meter naar 380. En dat was nodig ook, zegt Tamminga tijdens een rondleiding. Het succes had zijn bedrijf ingehaald. “De vraag liep voor op onze patisserieproductie, die we niet konden opschalen door ruimtegebrek. We zijn, naast ijs en chocolade, in 2009 met een romantisch idee begonnen met patisserie. We hebben een eigen smaakidentiteit ontwikkeld. Commercieel een succes, klanten vonden het geweldig. Probleem was: we bleven op dit kleine werkbankje werken.”

Horeca

Nu de productieruimte en de winkel een metamorfose hebben ondergaan, breidde Tamminga ook gelijk zijn concept uit. Hij voegde een zitgedeelte met horecafunctie aan zijn zaak toe. “We huren heel wat extra meters. Met alleen efficiencyvoordeel komen we er niet, dus zochten we naar een toevoeging. Dat is horeca geworden.”

Meer weten over de kracht van deze combinatie? Lees het hele artikel in Vakblad IJs nr 4-2017.

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...