Cross-selling bij Puur Tamminga: ijs, patisserie, chocolade, brood én koffie

2017-11-22 Puur Tamminga Veenendaal-052

Wat gebeurt er als ijs, patisserie, chocolade, brood en de mogelijkheid om er een kop koffie bij te drinken elkaar ontmoeten? Vakblad IJS keek rond bij Puur Tamminga in Veenendaal.

Puur Tamminga is bijna drie keer zo groot geworden: van 140 vierkante meter naar 380. En dat was nodig ook, zegt Tamminga tijdens een rondleiding. Het succes had zijn bedrijf ingehaald. “De vraag liep voor op onze patisserieproductie, die we niet konden opschalen door ruimtegebrek. We zijn, naast ijs en chocolade, in 2009 met een romantisch idee begonnen met patisserie. We hebben een eigen smaakidentiteit ontwikkeld. Commercieel een succes, klanten vonden het geweldig. Probleem was: we bleven op dit kleine werkbankje werken.”

Horeca

Nu de productieruimte en de winkel een metamorfose hebben ondergaan, breidde Tamminga ook gelijk zijn concept uit. Hij voegde een zitgedeelte met horecafunctie aan zijn zaak toe. “We huren heel wat extra meters. Met alleen efficiencyvoordeel komen we er niet, dus zochten we naar een toevoeging. Dat is horeca geworden.”

Meer weten over de kracht van deze combinatie? Lees het hele artikel in Vakblad IJs nr 4-2017.

Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.